Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javna televizija

Novokmet odlazi već na jesen, novi ravnatelj bit će G. Radman?

'SPECIJAL OBZOR 04.04.2012., Zagreb - Goran Radman, dekan Verna i suvlasnik Sense Consuolting. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
1/3
01.08.2012.
u 09:00

Još za javne rasprave o Zakonu o HRT-u nagađalo se da premijer 
Zoran Milanović želi dekana VERN-a na čelu državnog medijskog servisa

Osamnaest dana nakon što je Sabor Domagoja Novokmeta imenovao vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, već se sada, kako doznaje Večernji list, zna tko bi mogao preuzeti vodeću palicu javne televizije!

Školovao se u Londonu

Novi će šef, po svemu sudeći, biti Goran Radman, bivši direktor Microsofta Hrvatska i dekan Veleučilišta VERN.

Na to ga je mjesto, nagađalo se, još u svibnju, dok je trajala rasprava o novom Zakonu o HRT-u, želio postaviti sam premijer Zoran Milanović, no Radman se tada još premišljao o ponudi za novo-staru karijeru. Naime ovaj 55-godišnjak iz Ogulina, koji je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, usavršavao se na Wharton School MBA-u u Londonu, a od 1987. do 1990. godine bio je glavni direktor Televizije Zagreb.

Iako prema novom zakonu Domagoj Novokmet kao vršitelj dužnosti na toj poziciji može ostati šest mjeseci, izgledno je da će Radman početi raditi već na jesen.

Naime, Odbor za informiranje, informatizaciju i medije mora Hrvatskom saboru podnijeti prijedlog za njegovo imenovanje, a tek nakon što se većina saborskih zastupnika izjasni potvrdno, Radman preuzima HRT s mandatom od pet godina. Kad završi cijela procedura imenovanja, novi ravnatelj za svoga zamjenika imenuje jednog od članova Ravnateljstva HTV-a te jednom godišnje Hrvatskom saboru podnosi izvješće o radu. Ako se zastupnicima izvješće ne svidi, ravnatelja bez problema mogu razriješiti dužnosti.

Bez komentara

No teško će se to, barem uz ovakav sastav zastupnika, dogoditi jer Radmana se drži simpatizerom ljevice. Godine 2002. nagađalo se pak da će ga SDP pozvati da bude predsjednik Vlade.

Poručio je tada da ga to "nikada nije zanimalo niti je o tome razmišljao".

Goran Radman jučer nije bio dostupan za komentar o svom imenovanju. Na kolektivnom je godišnjem odmoru. Prije nego što postane ravnatelj morat će se "maknuti" sa svih vodećih funkcija koje trenutačno obavlja.

Ključne riječi

Komentara 148

VE
velikazmija
17:36 01.08.2012.

što sam napisao špricer mi imamo gemišt što ti nije jasno

DU
Deleted user
09:13 01.08.2012.

Miroslav Lazanski za savjetnika Josipovića!? Kako vam zvuči... Odurno, ali real politički moguće, zar ne? Zato se ide na provjerene figure koje misle loše o Hrvatima i Hrvaticama, a ne mogu smisliti nezavisnu Hrvatsku. Za nekog tko nije bio komitetlijski indoktriniran se nikad ne zna kakav će biti kad ga postave u fotelju, ali za stare kadrove nema ni truna sumnje da im se nikad nisu dopadale te ideje i taj narod. Pa kad već ne može Veljko Knežević, onda barem njemu najviše sličan. Zafrk je jedino u tome što HTV više nije tako debela Berta kao osamdesetih odnosno ima drugih TV postaja i web pa onda slijedom novonastale raznovrsne ponude ostaju HTV samo dementni umirovljenici koji zure u sapunice po cijele dane i slabo obrazovni slojevi pučanstva. Opinion makers odavno s gađenjem gase HTV, čak i sportske prijenose u kojima zanzare sportski komentatori da ne moš ni tenis više gledat jer moraš njih, onako docirajuće, slušati više sati.

SA
samograd
12:50 01.08.2012.

kako su krenuli možda vrate štafetu mladosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije