Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI HOUSTON Vlada ulaže pola milijarde kuna

Novo Rebro dobiva 36 dvorana za operacije

hrv-rebro-txt.jpg
import
VL
Autor
Diana Glavina
21.09.2006.
u 21:29

Kad bude potpuno dovršen, Klinički bolnički centar na Rebru bit će vrhunska zdravstvena ustanova, u čiju će obnovu ukupno biti uloženo 150 milijuna eura. To je investicija s kojom u državnom zdravstvu nema usporedbe.

Tunelom do garaže
Kvalitetu Novog Rebra činit će nova, suvremena medicinska oprema, ali i bitno bolji uvjeti smještaja bolesnika. Umjesto jednog sanitarnog čvora za cijeli kat ili za sobe s pet-šest kreveta, zidova s kojih otpada žbuka, ondje će biti najviše trokrevetne sobe, svaka sa svojom kupaonicom, klimatizirani prostori.

Nova kvaliteta zdravstvene usluge bit će drugi kat nove zgrade Poliklinike dijagnostički centar za "vanjske" pacijente koji se neće "miješati" s bolničkim u stacionarnom dijelu. Ondje će biti i dio ambulanti, obavljat će se endoskopski zahvati i mali kirurški zahvati. Poliklinika će tunelom ili tzv. toplom vezom biti povezana s garažom. U krugu bolnice pacijentima i njihovim obiteljima bit će dostupne usluge ljekarne, pošte, banke, trgovine, restorana.

Dr. Stjepko Pleština, pomoćnik ravantelja KBC-a Zagreb tvrdi da Rebro neće bankrotirati, niti će postatai "Rebrovac" kako je projekt dogradnje te bolnice u Zagrebu zbog nerazumnog financiranja nazvao dr. Andrija Hebrang početkom 2004. godine. Uprava bolnice dobila je javno obećanje od premijera Sanadera da će u sljedećoj godini Vlada osigurati 500 milijuna kuna koliko je potrebno da se projekt novoga Rebra, započet za vrijeme koalicijske vlade, u potpunosti dovrši.

Sjaj za 2,5 godine
U novim financijskim okonostima u upravi KBC-a vjeruju da neki bolnički segmenti kao što je nova poliklinika, središnji operacijski trakt i nova jedinica za intenzivnu njegu, mogu uz velike napore profunkcionirati ujesen sljedeće godine, ali za potpuno novi sjaj ove zdravstvene ustanove valja se strpjeti još oko dvije i pol godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije