Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novinari HTV-a danas ispali gospoda – za razliku od političara koji su ih kritizirali u Saboru

Ne sviđaju im se dnevnici, voditelji, ravnatelj, puno je tu natruha koje treba pomesti, nema dovoljno nogometnih utakmica i ovih ili onih emisija, što je bila priprosta razina rasprave koja ostavlja mučan dojam na TV pretplatnike. Dobro je da ovaj put na saborskoj galeriji nije bilo školske djece
04. prosinca 2014. u 13:14 16 komentara 2510 prikaza
sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski Sabor danas prijepodne nije pružao nimalo slavnu sliku. Umjesto da govore o prijedlogu za imenovanje četiri nova člana Programskog vijeća Hrvatske televizije, zastupnici su na krajnje priprost način iznosili svoje nezadovoljstvo onim što oni zovu program HTV-a. Svakom govorniku nešto se nije sviđalo, pa je po poznatom načelu (oderi po televiziji) potekao niz paušalnih ocjena koje su iznosili zastupnici Boro Grubišić, Sunčana Glavak, Dragan Crnogorac, Mile Horvat, Dujomir Marasović itd.

Svakom od ovih stručnjaka opće prakse neke pojedinosti se ne sviđaju. Ne sviđaju im se vijesti, dnevnici, urednici, voditelji, glavni ravnatelj, puno je tu natruha koje treba pomesti, nema dovoljno nogometnih utakmica i ovih ili onih emisija, što je ostavljalo mučan dojam na TV pretplatnike koji s pravom očekuju od zastupnika da se bar drže dnevnog reda, a ako ga ne poštuju da to čine na neki suvisao način. Dobro je da ovaj put na saborskoj galeriji nije bilo školske djece.

Kad je već ''rasprava“ dovoljno dugo išla smjerom koji bi mogao nanijeti veću štetu ugledu zastupnika, u jednoj od svojih replika gđa Sunčana Glavak obrazložila je da bi, osim političkih emisija, zastupnici mogli kritizirati svaki segment programa: loši su prijenosi sportskih događaja, nema dobrih obrazovnih emisija, nema emisija iz kulture, emisija o Hrvatima u inozemstvu.

Gđa Glavak, bivša novinarka HRT-a u svojem je kritičarskom zanosu pogrešno rekla da nema kulturnih emisija – samo jedan vrijedni novinar, Dražen Ilinčić, ima dvije iste emisije različitog naslova, da ne govorimo o tome da je Treći program pun kulturnih emisija. Zastupnik Boro Grubišić zamjerio je što već petnaest godina nije repriziran film Jakova Sedlara ''Četverored“, ali je zaboravio da je ''Četverored“ krajnje nekvalitetno filmsko djelo. Sve u svemu, pokazalo se da saborski zastupnici pojma nemaju o televiziji i da je krajnji čas da prestanu govoriti o njoj.

>>Stide li se Linić i Savkin zet zbog onoga što su radili Vesni Balenović?

>>Koliko golova treba zabiti Mandžukić da bi naši reporteri zapamtili ime stadiona
 

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
 • cenzura:

  Poštovani novinar kritizira zastupnike koji su kritizirali katastrofalan program javne TV a izostavlja prokometirati izjave Stazića koji tipično komunitičkim govorom mržnje napada sve ostale zastupnike koji ne djele njegovo mišljenje. Za zaključiti je da g. Starčević misli isto što i ... prikaži još! Stazić (ne mogu mu staviti g. ispred ili .... bih mogao ali drugog značenja). Na kraju g. Starčeviću kakve su to "kulturne emisije"? Zar ima i nekih nekulturnih?

 • Croman 95:

  Ne znam zašto je poštovani Starčević izostavio Stazića? Starčević tvrdi da se Četverored ne prikazuje na htv-u iz razloga što je "krajnje nekvalitetno filmsko djelo"??? Pa želio bih svjedočiti osvrtu "stručnjaka za filmsku problematiku", poštovanog gospodina Starčevića na kvalitetu filmskih ... prikaži još! djela, kojim nas htv svakodnevno "usrećuje", kao npr. Sutjeska, Ne okreći se sine, Desant na Drvar, i istale "grandiozne " uratke iz, nekima nezaboravne i nikad neprežaljene, države.

 • Avatar imotska115
  imotska115:

  HTV-om mora upravljat narod koji mjesecno placaju tu komunisticku narodnu TV.