Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno iz Homsa

Novinar Večernjeg u Siriji: 'Tek smo ujutro shvatili što se zapravo događalo'

Hassan
Foto: Sirijski ratni press
1/13
07.04.2017.
u 13:54

Stanovnik Homsa Haidar rekao je novinaru Večernjeg lista Hassanu Haidaru Diabu da su tim napadom Amerikanci uvelike pomogli teroristima koji su se sada ohrabrili i okrenuli u kontraofenzivu na grad Palmiru

Nekoliko sati nakon što je s američkih razarača USS Porter i USS Ross ispaljeno pedeset devet raketa Tomahawk koje su pogodile više ciljeva u zračnoj bazi Shayrat, za koju Pentagon kaže da je korištena za skladištenje kemijskog oružja, posjetili smo provinciju Homs u kojoj se nalazi vojna baza koja je bila napadnuta. 

Situacija je potpuno mirna i stanovnici, s kojima smo razgovarali, tvrde da su čuli jake detonacije. Na početku su mislili da se radi o ruskim napadima na položaje ISIL-a. Međutim, bile su im neobične tako jake detonacije.

Sirijska vojska blokirala je sve prilaze poprištu napada

– Tek ujutro smo shvatili što se zapravo događalo noćas. Na TV-u sam vidio tko je zapravo i na što izvršio napad – kazao nam je Haidar, stanovnik Homsa ističući kako su tim napadom Amerikanci uvelike pomogli teroristima koji su se sada ohrabrili i okrenuli u kontraofenzivu na grad Palmiru

Zbog sigurnosti nismo mogli doći blizu mjesta napada jer sirijska vojska blokirala je sve prilaze poprištu napada. Sirijska vlada osudila je taj napad okarakteriziravši ga agresorskim. Situacija je neizvjesna i mijenja se iz sata u sat. Ne znamo što će se dogoditi do navečer i hoće će li biti novi napadi te kakav će biti odgovor ruskih i sirijskih snaga.

>>SVJETSKA EKSKLUZIVA Al-Assad: Europa se neće zaštititi od terorista jer ih podržava

>>Putin žestoko reagirao na američko bombardiranje Sirije: To je agresija na suverenu državu

>>SAD napao zračnu bazu u Siriji – ispaljeno 59 projektila, poginulo šestero ljudi

>>Trump se oglasio: Al-Assad je ubio nevine muškarce, žene i djecu. Bila je to spora i brutalna smrt

Ključne riječi

Komentara 34

SF
Sv Franjo
14:40 07.04.2017.

Trampnuo je Putina i Asada.Dečki nema više zeke peke.Ja sam došao.Nema više Obabe.

ML
Mlakar
15:38 07.04.2017.

otvaramo konkurs za reportera "vecernje novosti" nas hassan se zalaze potpunom riziku,i staji mnogo blizu hizbulancima bradatih,i rusiji, sto je dobro,ali ne kada Bombarduje Nato alijansa, mi smo haidara vec otpisali,a troskove njegove sahrane poslacemo basaru asadu putem ruskog veleposlanistva..novi reporter mora 1.biti proruski nastrojen,prohizbulanski,ali da se ne slika kada Trump vrsi nuzdu tomahawcima na basariste i putinvce.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
14:01 07.04.2017.

Ruski predsjednik Vladimir Putin drži da je SAD napadom krstarećim projektilima na sirijsku zračnu bazu izveo "agresiju na suverenu državu", ali ni blizu kao što smo mi Rusi napravili kad smo izvršili agresiju na dvije suverene države Gruziju i Ukrajinu kada smo dijelove istih pravno pripojili velikoj Rusiji. Ali ipak mislimo da su SAD prekršile međunarodne zakone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije