Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRUŠENO IH JE 10

Novi žestoki udar: Rusija lansirala 12 dronova i krstareću raketu na Ukrajinu

Ukrainian servicemen from air defence unit at their position near Kyiv
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
1/4
03.12.2023.
u 08:41

Dronovi iranske proizvodnje Šehid bili su usmjereni prema ukrajinskom sjeverozapadu, rekle su zračne snage

Rusija je lansirala 12 dronova i krstareću raketu na Ukrajinu tijekom noći, a ukrajinski protuzračni sustav uništio je 10 dronova prije nego što su pogodili cilj, priopćile su ukrajinske zračne snage u nedjelju.

Krstareća raketa nije uništena, no nije pogodila cilj, rekle su zračne snage bez drugih detalja. Nije rečeno što je bilo s druga dva drona koja nisu uništena. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješće zračnih snaga.

Dronovi iranske proizvodnje Šehid bili su usmjereni prema ukrajinskom sjeverozapadu, rekle su zračne snage.

Većina ih je srušena u ukrajinskoj regiji Mikolajivu na ukrajinskome jugu. Nije bilo izvješća o šteti od krhotina koje su pale ili dronova koji nisu uništeni.

VIDEO Snježna mečava poharala Ukrajinu

Ključne riječi

Komentara 20

SE
Serengeti
11:43 03.12.2023.

Vojni analitičari su još u 8 mjesecu nakon pregleda dva ruska drona zaključili da Rusija sada sama proizvodi dronove. Dronovi su nastali na osnovi iranskog drona Shahed-136 i Rusi ga zovu Geran. Iran je sam priznao da je dao dronove Rusiji prije rata u Ukrajini i da ih nije slao otkako je rat počeo. U zapadnim medijima su bile prikazane čak i satelitske slike ruske tvornice koja se počela graditi u 10 mjesecu prošle godine za koju se smatra da će proizvoditi dronove tipa Geran u velikom broju. Dakle bilo bi ispravnije te dronove nazivati Geran i reći da su ruski dronovi, a ne iranski.

MA
MarasG
11:01 03.12.2023.

Posljednji trzaji fasistickog ruskog rezima i njihovog ljigavog vozda.

FU
Fusnota
09:03 03.12.2023.

Moskovljani nesposobna vojna sila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije