Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IME OBITELJI:

'Novi zakon ne čuva obitelj, sasvim suprotno'

Željka Markić
Duško Jaramaz/Pixsell
04.06.2014.
u 23:50

Udruga U ime obitelji pozvala je u srijedu sve saborske zastupnike da odbace Prijedlog Obiteljskog zakona koji udruga smatra neprihvatljivim, nekvalitetnim i neprimjenjivim jer u mnogim pitanjima otvara prostor dvojakom tumačenju.

– Zaštita obitelji mora podrazumijevati i očuvanje obitelji, a ovakvim Prijedlogom zakona kreće se u potpuno suprotnom smjeru. U zakonu nema čak ni odredbe koja bi govorila o tome da su roditelji prije svih odgovorni za dijete. Uređenjem obiteljskih odnosa kako se predlaže novim zakonom potpuno se zanemaruje potreba sudjelovanja roditelja u djetetovu životu te se neosnovano minimalizira njihova uloga – tvrde u udruzi.

>> 'U ime obitelji' ogorčeni jer MUP nije zabranio party Queera Zagreb

Komentara 30

LA
larala
08:39 05.06.2014.

vecina zakona koje je donjela kukuriku vlada je na štetu naroda i države, tako da me ovaj ni najmanje ne zacuđuje....rasprodali su državu, sad krecu na imovinu građana a, uskoro kad i to unište, pocet ce sa rasprodajom naših klinaca...zato im i treba ovakav zakon....a, ti naivni naroda samo i dalje glumi ovce

RE
reborn
08:17 05.06.2014.

Na žalost istinito. Dosta se sjetiti izjave pravobraniteljice za djecu kako pravo roditelja da odlučuju o odgoju djece predstavljaju "opasnost za djecu" i kako treba "pustiti državu" da osigura djeci kvalitetan zdravstveni odgoj. Naravno da pravobraniteljica nije usamljena u tom mišljenju, već je riječ o programskom usmjerenju vladajuće stranke i predlagatelja zakona.

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
08:43 05.06.2014.

Na prvo mjesto treba staviti dijete koje mora imati pravo na mamu i tatu jer je to prirodno i prirodom određeno Pravo djeteta na roditelje tj. oca i majku je iznad svih drugih prava koja se žele nametnuti kao jednakobitna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije