Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voda za Voćin

Novi vodovod spriječit će "odljev" ljudi i biti okidač razvoja općine

'podravina - 281010 -  - dozupan zdravko dijakovic, nacelnik opcine vocin predrag filic i zupan tomislav tolusic otvorili radove na obnovi vocinskog vodovoda vrijedne vise od 3 milijuna kuna  snimio m
'maja santosi/pixsell'
28.10.2010.
u 15:20

Početak sanacije u ratu oštećenog vodovoda, kao i veća ulaganja u lokalno gospodarstvo, trebali bi utjecati na stanovnike da ovdje ostanu živjeti

Ne stvore li se ubrzo uvjeti za normalan život i razvoj na području ratom stradale Općine Voćin pod Papukom, moglo bi se dogoditi da stanovnici, nakon 18 godina strpljivog čekanja, sa svojim mnogobrojnim obiteljima krenu prema razvijenijim hrvatskim gradovima. Nekoliko najnestrpljivijih obitelji već je stavilo "pečate" na svoje kuće i, "trbuhom za kruhom", odselilo na križevačko i bjelovarsko područje.

Smanjiti "divlje"

Jučerašnje svečano otvaranje radova na sanaciji 30 godina starog i ratom oštećenog vodoopskrbnog sustava u Voćinu, vrijednih više od 3 milijuna kuna, potvrda je da općinska vlast, županija i država više ne stoje skrštenih ruku.

– Gubici u vodoopskrbnom sustavu veći su od 30 posto, a lani smo zbog suše i pomanjkanja vode morali provoditi redukciju. Izgradit ćemo i sanirati vodovodnu mrežu te novu vodospremu, pa će više od 350 domaćinstava u Voćinu imati sigurnu vodoopskrbu. Riješit ćemo i probleme "divljih" priključaka, a unatoč vrijednoj investiciji cijenu vode koja po kubnom metru, zajedno sa svim davanjima, iznosi 4,9 kuna, nećemo povećavati. Prije dvije godine nezaposlenost je ovdje iznosila 43 posto, lani 39 posto, a sada je, zahvaljujući pokretanju proizvodnje u pogonima bivšeg "Gaja" broj nezaposlenih manji za još tri posto – kaže općinski načelnik Predrag Filić.

Koristiti prirodne resurse

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i njegov zamjenik Zdravko Dijaković tvrde da se u razvoj voćinskog kraja ulaže puno novca i da će se vrlo brzo pokazati i ohrabrujući razvojni rezultati. Na javnom natječaju zahtjevni posao obnove vodovodne mreže dobila je zabočka tvrtka "Gradex and Company".

– Sve dok, uz postojeću trasu, za 240 radnih dana, ne izgradimo novu vodovodnu mrežu dugu oko 12 kilometara, postojeći građani će koristiti postojeći vodovod – kaže Mladen Petrovečki, predstavnik izvođača radova.

Općinska vlast pozvala je ulagače da iskoriste prirodne resurse u šumarstvu i stočarstvu ovoga kraja kao i jeftino građevinsko zemljište i druge povoljne uvjete, da pokrenu poslove koji će im se zasigurno isplatiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije