Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Novi udar na Hrvatsku iz BiH - Vodi se specijalni rat: podižu 'optužnice' već deset godina

Naslovnica 12.11.
Foto: VL
12.11.2016.
u 00:01

MUP RS demantirao da je prijavio 16 hrvatskih generala.

Vijest da je MUP Republike Srpske podnio kaznene prijave sudu BiH protiv 16 generala Hrvatske vojske i HVO-a za ratne zločine s kraja rata 1995., da su glavni kapitalci s optužnica generali Ante Gotovina i Damir Krstičević i da se “očekuje da ovi ljudi uskoro budu procesuirani” nije točna.

U MUP-u u Banjoj Luci demantiraju tu informaciju, a glasnogovornica MUP-a RS Mirna Miljanović kaže da je “MUP RS od 1993. podnosio više izvještaja protiv hrvatskih generala za zločine počinjene nad srpskim stanovništvom u BiH, ali u proteklih nekoliko godina novi izvještaji nisu podnošeni”.

To bi značilo otprilike da dosad o pitanju dizanja optužnica protiv glasovitih hrvatskih generala nije u Banjoj Luci ništa učinjeno. U RH bolje informirani vjeruju da se ništa novo i ne može poduzeti, premda raste zabrinutost u javnosti zbog medijskih napisa o tome da u BiH slijedi serijsko optuživanje stotina časnika HV-a i HVO-a.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju.

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Imovinske kartice: Najbogatiji Martina Dalić i Lovro Kuščević

>>Orepić: Sve koje ovaj narod hrani imamo pravo pitati - 'Gospodine, odakle vam jahta?'

>>Zašto još nema nove komisije za pomilovanja?

>>Pofuk: Okružen tišinom, čuo sam Ovčaru. Pamtite mrtve, a pomozite živima da žive

Foto: VLm

Komentara 20

DU
Deleted user
21:28 11.11.2016.

Pa uvedite vize za drzavljane BiH. Vidjet cette kako ide...

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:30 12.11.2016.

Napraviti neće ništa, kao i obično, nit znaju nit mogu, sporazum je potpisan i kraj priče, narode spašavaj se kako znaš, možeš i umiješ, u njih se ne uzdaj, ni prvi a ni zadnji put.

Avatar Olujni
Olujni
00:17 12.11.2016.

Trebao je Gotovina ignorirati Tudjmana '95-e i ući vojno u B.Luku, pa danas ne bismo doživljavali ovakva poniženja od srpskih čobana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije