Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASNICI PUNI APARTMANA

Novi trendovi na splitskom tržištu: 'Prvo su kupovali apartmane za najam, a sad ih prodaju jer žele više zaraditi'

Split: Pogled na stambene zgrade s trajekta
Ivo Cagalj/PIXSELL
19.02.2024.
u 13:50

Dolazi do promijene trendova do sada smo na tržištu imali u ponudi stanove koji su se pretvarali u apartmane, sada imamo u ponudi te iste apartmane na prodaji.

Rast cijena nekretnina dogodio se u cijeloj Hrvatskoj, ali one najveće cijene bilježe se na obali, posebice u gradovima poput Splita i Dubrovnika. Trenutačno u Splitu promet nekretnina je u stagnaciji i iz agencija  ističu kako ulaganje u nekretnine kao investicija po sadašnjim cijenama više nije isplativo, piše Jutarnji.hr. 

Dolazi do promijene trendova do sada smo na tržištu imali u ponudi stanove koji su se pretvarali u apartmane, sada imamo u ponudi te iste apartmane na prodaji. Također, rast kamata na kredite je smanjio broj potencijalnih novih kupaca stanova za stanovanje, dok je prodavateljima, s druge strane, teško shvatiti da očekivana cijena više nije realna.

Trenutačna situacija na tržištu pokazuje kako su cijene po kvadratu na Mejama i Zenti najskuplji od 5000  do 10.000 eura po kvadratu. Bačvice 4500 - 8000 eura. Žnjan 4000 - 7000, Grad, Manuš, Dobri 4000 - 6500, a na Spinut i Skalicama može se pronaći stan između 4000 do 5500 eura po kvadratu. Gripe, Lokve, Split 3, Bol od 3800 do 5000 eura, Mertojak 3600 do  5000, a najjeftinije cijene kvadrata su na Sućidru, Visokoj, Kocunaru, Kmanu, Brdima i Ravnim Njivama od 3200 do 4000.

VEZANI ČLANCI: 

Novogradnju na Sirobuji, Dragovodama, Mejašima možete pronaći za iznose 3800 do 4800 eura po kvadratu. Najviši spomenuti iznosi odnose se na novogradnju, ali i na cijene renoviranih stanova u starijim zgradama.  Malo je lokacija za novogradnju u odnosu na potražnju, no i tu se cijene kreću u korelaciji sa starijom gradnjom. 

Prema agencijama smatra se kako će doći do pada cijena jer je splitsko tržište ograničeno površinom - na jugu je more, a na sjeveru Kozjak i Mosor, pa nema velikih mogućnosti za daljnje širenje. Prema njezinom mišljenju realno je očekivati korekciju starije gradnje, i to za nekih 15-ak posto, ali ne može se isto očekivati za i druge, novije nekretnine, piše Jutarnji.hr.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

A2
a201
14:11 19.02.2024.

A tko kupuje ???? Mogu oni prodavati i skuplje ako ima tko platiti ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije