Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PROBLEM

Novi slučaj uginulog kita punog plastike: 'More nam šalje očajnički SOS'

Ilustracija
Press Association/PIXSELL
19.05.2019.
u 20:22

To je peti takav slučaj u Italiji u posljednjih pet mjeseci, rekla je aktivistica Giorgia Monti.

Uginuli kit sa želucem punim plastike pronađen je na plaži na Siciliji, objavio je u nedjelju Greenpeace.

Sedmogodišnja ulješura otkrivena je u petak u Cefalu na Siciliji.

To je peti takav slučaj u Italiji u posljednjih pet mjeseci, rekla je aktivistica Giorgia Monti.

Posljednji se dogodio u ožujku kada je more na Sardiniju izbacilo tijelo ženke kita s nerođenim mladuncem koja je u želucu imala 22 kilograma plastike.

"More nam šalje poziv u pomoć, očajnički SOS. Moramo odmah nešto poduzeti i spasiti ta divna stvorena koja u njemu žive", istaknula je Monti.

Najnovija vijest stiže samo nekoliko dana uoči početka trotjedne misije u kojoj će aktivisti projekta The Blue Dream nadzirati plastično onečišćenje središnjeg dijela Sredozemnog mora.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
07:07 20.05.2019.

čije je to smeće? jel znate da je amiirka najveći izvoznik smeća u svijetu, da svoje smeće (da, smeće, ne otpad...) baca u pacifik, da brodovi bez ikakvih oznaka to njihovo smeće (a i talijansko, englesko, francusko...) baca u more ispred somalije (provjerite snimke somalskih 'pirata'...). očekivati da ćemo mi vjerovati da je za svo to smeće u oceanima odgovoran treći svijet je bedasto. najviše otpada proizvode najrazvijenije države, konzumerizam je uzrok svih ovih boli. sve jednokratno. hamburger za van, plus krumpirići, sve u svojoj zasebnoj ambalaži.. očekivati da će se navike 'razvijenih' promijeniti je smiješno. očekivati da će sirotinja svoj razvoj usporiti da bi radila manje smeća je licemjerno. sve je tržišno orijentirano. ne muči zapad tolko zaštita okoliša kolko konkurencija koja ju sustiže, sve zbog jeftinog goriva, a i u tome su konkurenti, pa je nafta sve skuplja. idemo mi prema ratu. kitove ionak japanci love.

ZN
znam
09:04 20.05.2019.

4 najstetnije stvari na planeti: EMF, BPA, glyphosate i plastika.

LU
lukathereem
20:26 20.05.2019.

Gotovo je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije