Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem listu

Novi skandal u tvrtki za uhljebljivanje SDP-ovih kadrova!

naslovnica
Autor
Gojko Drljača
06.10.2014.
u 00:07

Čak 114 članova SDP-a i osoba prijateljski ili rodbinski povezanih sa strankom zaposleno je u Agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama

Čini se da bi političko kadroviranje u APIS-u (Agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama) moglo postati najkrupniji skandal SDP-a kao najznačajnije stranke vladajuće koalicije. Više se ne radi samo o problemu uhljebljivanja čak 114 članova SDP-a i osoba prijateljski ili rodbinski povezanih sa strankom o kojem je pisalo više medija nego i o sustavnom mobingu nad zaposlenicima, prije svega političkim neistomišljenicima, čak i zbog potpore sindikalnim aktivnostima.

Ovo zadnje posebno je osjetljivo za stranku koja se deklarira kao socijaldemokratska. Jedan od šokantnih slučajeva postupanja prema zaposlenicima objavio je na svojim stranicama Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika. Zbog težine optužbi na račun uprave APIS-a, predsjednika SDLSN-a Sinišu Kuhara zamolili smo telefonski da nam usmeno potvrdi navode iz priče s njihove stranice te smo od njega doznali i dodatne detalje.

SDLSN je upozorio na udaljavanje s posla predstavnice radnika u NO-u iako uprava nije pokrenula postupak izvanrednog otkaza što je preduvjet udaljavanja s posla.

>>Cijelu priču čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka!

>>Udvostručio se broj IT tvrtki s više od 200 zaposlenih, najviše radnika ima državni APIS IT

>>Plinacro dao posao uredu Sauchine žene

>>Braniteljima natječaj zatvorili pred nosom

Komentara 39

TV
Tvrdy
21:20 05.10.2014.

Pod hitno privatizirati firmu, pa neka vlasnik pobaca van svu tu uhljebljenu žgadiju i onda više ništa ne bismo čitali o njoj, osim izvještaje o poslovanju ili cijenu dionice ako bi bila na burzi. Državna IT firma. Pa prije ćeće to nestati i u Sj. Koreji nego ovdje. Nevjerojatno.

CT
cto1965
21:35 05.10.2014.

Današnji referendum o budućem referendumu dati će odgovor. Pišemo po forumu i snebivamo se, a u stvari ne želimo promijeniti bagru. Da želimo izašli bi na referendum i rušili kumove.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
22:17 05.10.2014.

Inače ista mafija zajedno sa esdepeovskon mafijom u MUPu se sjetila uvesti u Petrinjskoj sustav koji nas je koštao nešto više od milijun kuna da nemoramo uzeti papirić sa rednim brojem već to možemo napraviti mobitelom. Zar je to stvarno najvažnija stvar na koju treba trošiti milijune? Ili je to samo izvlačenje para iz proračuna prije kraja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije