Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi šef HZZO-a, šest novih lijekova i jače kontrole bolovanja

Upravno vijeće je izvijestilo i o porastu bolovanja u prvih šest mjeseci ove godine te osnivanju povjerenstva za njihove kontrole, tijekom kojih je prekinuto 1401 bolovanje.
27. rujna 2017. u 19:22 2 komentara 2328 prikaza
Čekaonica
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Raspisivanje natječaja za ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i njegova zamjenika, financiranje pripravničkog staža za 412 liječnika, šest novih lijekova na osnovnoj listi lijekova, dio je odluka donesenih na sjednici Upravnog vijeća Zavoda.

liječnik Njemačka Bolovanja zbog mentalnih bolesti značajno porasla

Prvom navedenom odlukom tražit će se nasljednik dr. Fedora Dorčića, koji u statusu vršitelja dužnosti upravlja Zavodom od lanjskog svibnja, a kako su nam prije odgovorili, mandat v.d., prema tumačenju HZZO-a, traje do 19. listopada.

Upravno vijeće je izvijestilo i o porastu bolovanja u prvih šest mjeseci ove godine te osnivanju povjerenstva za njihove kontrole, tijekom kojih je prekinuto 1401 bolovanje.

U 77 posto kontrola svojih ugovornih partnera HZZO nije utvrdio nepravilnosti, a ostale je sankcionirao zbog kršenja ugovornih obveza, zaključci su Upravnog vijeća.   

mamurluk, pijanstvo 'NE MORAJU IZMIŠLJATI' Ne možete doći na posao jer ste mamurni? Odsada radnicima dozvoljeno bolovanje LISTE HZZO-a Na osnovnoj listi 60-ak tvari koje se smatraju pametnim lijekom    bolnica Ivana Rimac Lesički Kada novi kuk 'otkaže' za godinu dana, tko je odgovoran?
Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • Avatar upitnik.pita
    upitnik.pita:

    Uvesti sustav dvostruke kontrole. Normirati posao. Napraviti strategiju. Ne miješati javni i privatni sustav. Javni je javni a privatni je privatni. Ne može privatnik dobiti dio doma zdravlja ili kat bolnice ili profitabilnu djelatnost. Kada će početi kazneni progoni lopova ... prikaži još! i kradljivaca unutar zdravstvenog sustava. Zašto svake 4 godine započinje izrada nove strategije? Tko ima pravo ukrasti zdravstveni sustav?

  • UBS:

    a lažne penzinere neskidate sa proračuna??bando jedna..udri koje koji hoće,a nek 40 godišnjaci uzivaju zdravi u mirovini...pljuc