Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upravno vijeće

Novi šef HZZO-a, šest novih lijekova i jače kontrole bolovanja

Čekaonica
Jurica Galoić/PIXSELL
27.09.2017.
u 19:22

Upravno vijeće je izvijestilo i o porastu bolovanja u prvih šest mjeseci ove godine te osnivanju povjerenstva za njihove kontrole, tijekom kojih je prekinuto 1401 bolovanje.

Raspisivanje natječaja za ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i njegova zamjenika, financiranje pripravničkog staža za 412 liječnika, šest novih lijekova na osnovnoj listi lijekova, dio je odluka donesenih na sjednici Upravnog vijeća Zavoda.

Prvom navedenom odlukom tražit će se nasljednik dr. Fedora Dorčića, koji u statusu vršitelja dužnosti upravlja Zavodom od lanjskog svibnja, a kako su nam prije odgovorili, mandat v.d., prema tumačenju HZZO-a, traje do 19. listopada.

Upravno vijeće je izvijestilo i o porastu bolovanja u prvih šest mjeseci ove godine te osnivanju povjerenstva za njihove kontrole, tijekom kojih je prekinuto 1401 bolovanje.

U 77 posto kontrola svojih ugovornih partnera HZZO nije utvrdio nepravilnosti, a ostale je sankcionirao zbog kršenja ugovornih obveza, zaključci su Upravnog vijeća.   

  

Komentara 2

UB
UBS
21:58 27.09.2017.

a lažne penzinere neskidate sa proračuna??bando jedna..udri koje koji hoće,a nek 40 godišnjaci uzivaju zdravi u mirovini...pljuc

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:47 10.11.2017.

Uvesti sustav dvostruke kontrole. Normirati posao. Napraviti strategiju. Ne miješati javni i privatni sustav. Javni je javni a privatni je privatni. Ne može privatnik dobiti dio doma zdravlja ili kat bolnice ili profitabilnu djelatnost. Kada će početi kazneni progoni lopova i kradljivaca unutar zdravstvenog sustava. Zašto svake 4 godine započinje izrada nove strategije? Tko ima pravo ukrasti zdravstveni sustav?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije