Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ s partnerima u Skupštini Brodsko-posavske županije preuzeo vlast

Novi predsjednik Skupštine Sočković: Većina je na našoj strani

skupstina
Arhiv VL-a
05.10.2009.
u 13:04

U Skupštini Brodsko-posavske županije sada je na vlasti HDZ sa svojim partnerima HSS-om, HSLS-om i HSU-om.

SLAVONSKI BROD - U Skupštini Brodsko-posavske županije sada je na vlasti HDZ sa svojim partnerima HSS-om, HSLS-om i HSU-om. Rezultat je to nastavka sjednice prekinute prije tjedan dana kada su za prijedlog HDZ-a i partnera, tada u oporbi, za smjenu aktualnog predsjednika i potpredsjednika Skupštine Tomislava Vlajnića (HSP), odnosno Ratimira Santića (SDP) glasovala dva SDP-ova vijećnika i time promijenili odnos snaga u korist HDZ-a.

U nastavku sjednice najavljenu smjenu i preuzimanje vlasti HDZ je i formalno odradio.  Za novog predsjednika Skupštine izabran je Zdravko Sočković (HDZ), za potpredsjednika Miroslav Ćupić (HDZ), dok je skupštinska manjina na čelu sa SDP-om odbila preuzeti drugo potpredsjedničko mjesto.

U novoj skupštinskoj većini odbacuju izjave da su vlast preuzeli tzv. kupovanjem dva SDP-ova vijećnika.
- Većina je na našoj strani, većina ruku jest odraz demokracije, a tko gubi, ima pravo da se ljuti - rekao je Zdravko Sočković.

Ključne riječi

Komentara 7

MI
mihaljze
13:26 05.10.2009.

sdp se ocito raspita, pucaju na sve strane, ocajnim potezom odgadanja unutarstranacke konvecnije milanovic pokusava spasiti fotelju ali tesko da ce u tome uspjeti, predvidam im skori raskol

LI
likich
16:16 13.10.2009.

Jel može netko tko nije na platnoj listi HDZ-a ostavit komentar?

BI
bilibrig
13:25 05.10.2009.

SDP gubi zbog svoje blijede politike i nesposobnosti. Jednostavno na taj način ne mogu obnašati vlast nigdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije