Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi predsjednik SDA Hrvatske komentirao odlazak političara HDZ BiH na dan Republike Srpske

Zahtijeva preispitivanje odnosa hrvatskih vlasti s onima koji predstavljaju Hrvate u Bosni i Hercegovini.
11. siječnja 2019. u 15:04 22 komentara 1270 prikaza
Milorad Dodik, President of Republika Srpska, speaks after the results of a referendum over a disputed national holiday during an election rally in Pale Milorad Dodik, President of Republika Srpska, speaks after the results of a referendum over a disputed

Armin Hodžić, novi predsjednik SDA Hrvatske, u Sisku je komentirao dolazak Dragana Čovića i hrvatskog veleposlanika u BiH Ivana Del Vechia na proslavu Dana neovisnosti Republike Srpske, ocijenivši njihov boravak na ceremoniji u Banjaluci skandaloznim.

Ivan Del Vechio BRZA REAKCIJA Plenković zatražio povratak veleposlanika Del Vechia u Hrvatsku

“Nadam se  da će državni vrh RH reagirati primjereno te da će se ispričati, ukoliko su imali informacija da će tamo boraviti, prije svega, veleposlanik Del Vechio, koji je po službenoj dužnosti tamo. Obzirom na izjave ministra Krstičevića i Medveda te reakcije premijera Plenkovića i ministrice Pejčinović Burić jedino bi zdravorazumski bilo da gospodin Del Vechio bude smijenjen sa svoje dužnosti, ali mislim da bi on zbog svog čina trebao zapečatiti svoju diplomatsku karijeru. Te da bi se trebalo preispitati odnos i suradnja sa, neću reći HDZ-om BiH, nego Draganom Čovićem jer očito je njegovo političko djelovanje postalo uteg Hrvatskoj i premijeru Plenkoviću u međunarodnim odnosima“ - rekao je Hodžić koji se u Sisku u petak sastao s predstavicima bošnjačkih udruga i asocijacija s područja Sisačko-moslavačke županije dodao je da i zabrinjava okretanje Čovića prema ruskim utjecajima u BiH.

„Pa se u svjetlu toga možda i treba postaviti kao dilema nemogućnost isporuke aviona F16 od strane Izraela, a koje je blokirala američka administracija.” – dodao je Armin Hodžić koji smatra kako su odnosi Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine vidljivo zaoštrili nakon Čovićeva poraza na izborima u BiH.

Tomislav Karamarko Tomislav Karamarko: 'Paradoksalno je da su hrvatski političari blagoslovili velikosrpski dernek'

“Očito se zaoštrila politika RH prema BiH. U pogledu ranijih izjava kako je RH prijateljska država prema BiH i kako je Hrvatskoj stalo da se Bosna i Hercegovina priključi euroatlantskim integracijama, vidimo da ovakvo političko djelovanje, znajući stav Dodika o tome, nije dobro. Dužnosnici RH i legalno izabrani dužnosnici Bosne i Hhercegovine bi se trebali naći za istim stolom i pokušati naći neki konsenzus oko vitalnih pitanja. Glede Čovićeva boravka u banjaluci, znajući da je na ceremoniji tog neustavnog dana odlikovan pukovnik Lisica koji je osuđen za ratne zločine nad Hrvatima na području Šibenika, postavlja se pitanje tko štiti interese hrvatskog naroda u BiH obzirom se Čović i u kampanji i kasnije pozivao na te vitalne nacionalne interese. Pa se pitamo jeli to način na koji bi, da je izabran za člana predsjedništva, štitio Hrvate u Bosni I Hercegovini.“ – rekao je Armin Hodžić u Sisku.

Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

 • ibiza:

  bitno je da vi Bosnjaci nevidite da vama neide ni sa Hrvatima a ni sa Srbima a Sa Turskom nemate problema to je za cudo ili logicno ...

 • altruist:

  Ti se ispricaj u ime svog naroda koji radi agresiju na Hrvate! To nismo culi.

 • Avatar nisam_robot
  nisam_robot:

  Nisu se Hrvati okrenuli ovome ili onome nego BiH Muslimani igraju cijelo vrijeme prljavu igru i Hrvatima ne preostaje nista drugo nego gledati naci svoj interes. Ipak se ne zna tko Hrvatima zeli vece zlo Muslimani ili Srbi.