Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao od 2,25 mil. kn

Novi natječaj za studiju za Pelješki most u ponedjeljak

pelješki most
Foto: Ponting/Pipenbaher consulting engineers
1/2
25.07.2014.
u 08:30

U Hrvatskim cestama kažu da na prethodni natječaj nije stigla nijedna ponuda jer su postavili jako visoke kriterije koji se moraju zadovoljiti kako bi netko dobio taj posao

Hrvatske ceste objavit će u ponedjeljak novi međunarodni natječaj za izradu studije izvodivosti za Pelješki most, nakon što se na prethodni natječaj objavljen krajem travnja nitko nije javio.

Previsoki kriteriji

Procijenjena vrijednost izrade te studije je 2,25 milijuna kuna, a financira se iz fondova EU. U Hrvatskim cestama kažu da na prethodni natječaj nije stigla nijedna ponuda jer su postavili jako visoke kriterije koji se moraju zadovoljiti kako bi netko dobio taj posao. Kažu da je natječajnu dokumentaciju podiglo desetak tvrtki. A jedan od kriterija koji su potencijalni izrađivači studije morali zadovoljiti bio je i taj da u svom timu imaju stručnjaka za međunarodno pravo mora, i to s iskustvom u sporovima iz tog područja poput tužitelja, arbitra ili člana sudskog vijeća.

Budući da su svi takvi stručnjaci već angažirani u raznim arbitražama, naši sugovornici kažu da ih se nije moglo privući da budu dio tima za izradu studije za Pelješki most jer bi u tom slučaju zaradili honorar 2000 do 3000 eura, a kao arbitri dobivaju i 20.000.

Rok od 45 dana

U novom će natječaju taj kriterij biti ublažen pa će u timu moći biti i profesor međunarodnog prava mora, bez nužnog iskustva u takvim sporovima. I za ostale stručnjake u timu postavljeni su visoki kriteriji, a sve kako bi, kažu u HC-u, dobili kvalitetnu studiju na koju ne bi moglo biti prigovora. Rok za dostavu ponuda bit će 45 dana. Na osnovi te studije Europska komisija odlučit će hoće li sufinancirati gradnju Pelješkog mosta.

>>U plan za novac EU ubačen most kraj Gradiške, a pelješkog – nema

>>Navodi se veza s jugom, a ne most

Komentara 9

MS
mare_split
08:36 25.07.2014.

Novi 'biznis' za 'nekog'?! Čemu studija na studiju? Nije oi nešto od mosta već odavno započeto? NAstavite ... s gradnjom, sve drugo 'smrdi' na - mmito, namještaljku i sl. krriminal karakterističan za nehrvatske trgovce hrvatskom državom!

Avatar El Indio
El Indio
08:42 25.07.2014.

Dosad bi vec mogao bit i remont mosta

OL
olrajt
10:52 25.07.2014.

...kad je jednom započela ,gradnja Pelješkog mosta nije trebala biti prekinuta ........unatoč krizi i besparici trebalo je graditi,no kad je već prekinuta ova sadašnja vlada, trebala je nastaviti tamo gdje je bivša stala ...ovo što ovi rade je muljanje i laganje !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije