Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi ministar ima 'najtežu' imovinsku karticu u Vladi: 11 nekretnina i milijune na štednji

Novi ministar prijavio je čitav niz nekretnina, a za najveći dio njih navedeno je kako su stečene darovnim ugovorom
21. kolovoza 2019. u 13:13 99 komentara 15908 prikaza
Goran Grlić Radman na konferenciji o suspenziji Elizabete Mađarević
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Novi ministri koji su došli u velikoj rekonstrukciji Vlade u srpnju predali su svoju imovinsku karticu Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, a zasigurno je najzanimljivija je ona novog ministra vanjskih i europskih poslova - Gordana Grlića-Radmana. 

Novi ministar prijavio je čitav niz nekretnina, a za najveći dio njih navedeno je kako su stečene darovnim ugovorom što ne čudi s obzirom na to da je njegov otac Ante slovio kao jedan od najbogatijih Hrvata. 

Ivan Malenica IMOVINSKA KARTICA Novi ministar uprave bez nekretnina, ima dva auta i čamac

Nove podatke i brojne nekretnine danas je ministar Grlić-Radman komentirao i novinarima:

'Kartica će biti manja kada više ne budem ministar'

- Ja sam točno trideset dana radio na tome sa stručnjacima i odvjetnicima da bude kako je propisano. Nema se što kriti. Imam 61 godinu, troje djece, sve je tamo napisano i sve možete naći Povjerenstvo je kad je zaprimilo u roku imovinsku karticu kazalo da je sve u redu, vratilo mi je natrag da potpišem i pečatiram. Eventualno može biti dopuna, ali uvjeravam vas da će kartica biti puno manja nakon što više ne budem ministar.

I premijer ga ispitivao za nekretnine

A evo što je Gordan Grlić-Radman govorio u prvom intervjuu Večernjem listu, 18. srpnja, kada smo ga pitali o imovini:

Otac vam je bio vlasnik Agroproteinke, najvećeg prerađivača životinjskih nusproizvoda u jugoistočnoj Europi?

- Otac je bio većinski dioničar. Nakon njegove smrti 4. veljače, to sad vodi moj brat.

Hoće li biti problema s vašim nekretninama?

- Ne bi trebalo. To me pitao i premijer. Sve što je otac ostavio dijeli se u proceduri ostavinske rasprave. A sve što imam, zaradio sam plaćom ili dobio darovnim ugovorom - odgovorio je tada Grlić-Radman.

Nekretnine: Kuća u Zagrebu od 9 milijuna kuna

Evo što mu sve stoji u imovinskoj kartici. Kuća s okućnicom ukupne površine 1866 metara kvadratnih u Zagrebu vrijedna je čak devet milijuna i 280 tisuća kuna, a Grlić-Radman je njezin suvlasnik zajedno sa suprugom.

Ministar je vlasnik kuće s okućnicom u Stubičkim Toplicama površine 1574 kvadrata vrijednosti 601 tisuću kuna i  šume u Stubičkim Toplicama površine 10147 kvadrata koju je stekao darovnim ugovorom. Na isti način stekao je livadu u Stubičkim toplicama površine 1105 kvadrata vrijednosti 8400 kuna, kao i šumu u Stubičkim toplicama površine 201 kvadrata. 

Goran Grlić Radman na konferenciji o suspenziji Elizabete Mađarević | Autor : Sanjin Strukic/Pixsell Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Suvlasnik je kuće s okućnicom u Privlaki površine 909 kvadrata vrijednosti 766 tisuća kuna, stečenu darovnim ugovorom. U imovinskoj kartici upisan je i kao vlasnik trećine građevinskog zemljišta u Privlaci vrijednog 298 tisuća kuna, te stana vrijednog pola milijuna kuna površine sto kvadrata u Crikvenici.

Gordan Grlić-Radman u Zagrebu posjeduje i stan 51 kvadratnog metra vrijednosti 954 tisuće kuna kojeg je stekao darovnim ugovorom, dok su on i supruga suvlasnici stana 147 kvadrata u Zagrebu kojeg su kupili vlastitim kapitalom vrijednosti dva milijuna i 720 tisuća kuna. 

Njegova supruga je vlasnica stana od 100 kvadrata u Baškoj vodi koji je stečen darovnim ugovorom. 

ministri Rekonstrukcija Vlade Pogledajte imovinske kartice novih ministara

Najbogatiji ministar

U imovinskoj kartici Gordan Grlić-Radman prijavio je i vlasništvo nad 1419 dionica tvrtke Agroproteinka d.d. čija je pojedinačna vrijednost 2630 kuna. Zbog obnašanja dužnosti dionice je prenio na fizičku osobu. 

Grlić-Radman prijavio je u svojoj imovinskoj kartici i dva BMW-a: model X5 3.0 D iz 2016. vrijedan 380 tisuća kuna i 430 XD iz 2017. vrijedan 280 tisuća kuna. Oba automobila kupio je vlastitim sredstvima. Novi ministar među pokretninama prijavio je i sat vrijedan 30 tisuća kuna marke IWC

Na štednoj knjižici ima milijun i 152 tisuće eura, koliko je dobio što darovnim ugovorom, što od prodaje imovine i primitaka od nesamostalnog rada.

Stjepan Kovač GRADONAČELNIK ČAKOVCA: 'Bazen je tastov dar unucima, auto otplaćujem, a zemljište je kupila supruga'

Ukupna vrijednost imovine Grlića-Radmana i supruge iznosi oko 28,5 milijuna kuna, čime je on najbogatiji ministar Plenkovićeve vlade, navodi tportal.

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Vrijedan, skolovan i sposoban covjek, domoljub. U vrijeme propale drzave radio je u Svicarskoj, saradjivao i s Davorom Pavunom, poocetkom rata odmah stao uz Tudjmana da pomogne , vec tada bio bogat covjek. Hrvatskoj trebaju takvi ljudi a dezurna klatez ... prikaži još!atez nek "peva borbene!

 • dobar:

  Ako je steko sve zakonski pa zasto nebi imao kome to smeta smeta crvenima jer kako netko od njih moze imati vise.

 • Avatar pinokio-wien
  pinokio-wien:

  Mnogima smeta više njegovo porijeklo nego novci...je je je