Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADONAČELNIK ČAKOVCA:

'Bazen je tastov dar unucima, auto otplaćujem, a zemljište je kupila supruga'

Stjepan Kovač
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
20.08.2019.
u 14:54

- Kuću u kojoj živimo, a kraj koje se i nalazi čestica za koju je insinuirano da je stečena na zakonski dvojben način, 2005. od pokojne majke naslijedila je supruga, izjavio je gradonačelnik Čakovca komentirajući medijske napise.

- Imovina koju ima moja obitelj i ja stečena je na zakonit način. Prije nego što sam postao gradonačelnik, 12 godina bio sam vlasnik trgovačkog društva koje je svake godine poslovalo s dobiti. Moja supruga radila je u Austriji, kao i cijela njezina obitelj, te smo prije ženidbe oboje imali sređen život - kazao je SDP-ov gradonačelnik Čakovca i saborski zastupnik Stjepan Kovač (43) na konferenciji za novinare sazvane u povodu napisa u tjedniku Međimurje o gradskom zemljištu koje je kupila njegova supruga i o izgradnji bazena pokraj obiteljske kuće.

- Kuću u kojoj živimo, a kraj koje se i nalazi čestica za koju je insinuirano da je stečena na zakonski dvojben način, 2005. od pokojne majke naslijedila je supruga. Ona se počela graditi krajem 60-ih godina prošlog stoljeća i već tada je ta čestica ograđena, kao i uostalom sve ostale u ulici. Godine 1971. obitelj supruge kupuje tu kuću, zajedno sa ogradom koja tamo stoji već pola stoljeća - istaknuo je Kovač i dodao da su prošle godine drugi stanari inicirali su da Grad prizna postojeće stanje, odnosno da te čestice temeljem instrumenta dosjelosti pokloni stanarima.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

- Na to nisam pristao, već sam odlučio da se te čestice prodaju i u potpunosti sam se izuzeo iz procesa. Nakon provedenog postupka tu česticu moja je supruga kupila i platila 33.424 kuna. To je uobičajen i zakonit način prodaje zemljišta manje vrijednosti - rekao je Kovač.

Bazen za koji ne treba građevinska dozvola, napomenuo je, financira njegov tast koji je cijeli život radio u Austriji, štedio je i posjeduje nekoliko nekretnina, a bazen je dar unucima. Za sve ima dokumentaciju i račune.

Kovač se očitovao i o kupnji BMW-a koji su novinari snimili u dvorištu. Za rabljeni BMW koji je u trenutku kupnje bio vrijedan 300.000 kuna prodao je stari auto za 120.000 kuna, a za ostatak iznosa podigao je kredit koji otplaćuje.

- Iako je vozilo u vlasništvu leasing kuće, unio sam ga u imovinsku karticu, što nisam bio obavezan, i to iz razloga jer nemam što skrivati - poručio je.

Komentara 29

Avatar Untouchable
Untouchable
17:04 20.08.2019.

uhljeb partije. A nije jedini. Kakve su vam ceste gradonačelniče? Rupa na rupi.

IV
IvoDivo
16:48 20.08.2019.

Svi mafijaši i kriminalci imaju objašnjenja, tako su Kovač, Posavec i brojni drugi.

DU
Deleted user
20:04 20.08.2019.

lopina kao i svi SDP-ovci - hoće li sad biti izjave kupusara "mora otići" - mora otići - samo njihovi su nevinašca ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije