Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi ministar uprave bez nekretnina, ima dva auta i čamac

Prima mjesečnu neto plaću od 17.565 kuna te ima i 36 dionica HT-a
21. kolovoza 2019. u 09:26 29 komentara 7081 prikaza
Ivan Malenica
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Objavljena je imovinska kartica novog ministra uprave Ivana Malenice koja je bitno drugačija od one njegova prethodnika Lovre Kuščevića. Naime, dok je Kuščević bio jedan od najbogatijih ministara u Vladi, koji u vlasništvu ima brojne nekretnine koje nije umio ni pobrojati pred novinarima, njegov nasljednik Malenica nema nijednu. Prema podacima iz imovinske kartice, ministar uprave prima mjesečnu plaću u neto iznosu od 17.565 kuna, a ostalih prihoda nema.

Stjepan Kovač GRADONAČELNIK ČAKOVCA: 'Bazen je tastov dar unucima, auto otplaćujem, a zemljište je kupila supruga'

Ministrova supruga radi u tvrtki Bikarac – Centar za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije i godišnje zaradi 60.321,37 kuna neto. Od pokretnina ministar ima osobni automobil VW Passat vrijedan 165.000 kuna, kupljen od plaće i kredita, kao i VW Polo, vrijedan 40.000 kuna, također kupljen od plaće i kreditom. Ministar u vlasništvu ima i čamac vrijedan 25.000 kuna.

Osim toga, Malenica ima i 36 dionica HT-a, od kojih svaka vrijedi 158 kuna te štednju od 10.000 eura.

Lovro Kuščević AKTIVIRANJE MANDATA Lovro Kuščević od sutra i županijski vijećnik HDZ-a

U imovinskoj kartici ministra Malenice navedeno je i članstvo u nekim organizacijama pa je tako član Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika “Biskup Srećko Badurina”, Udruge narodnog zdravlja “Andrija Štampar” te Lovačkog društva “Vuk Perković”. Podsjetimo, Ivan Malenica (34) imenovan je ministrom u posljednjoj rekonstrukciji Vlade, kamo je stigao s funkcije dekana Veleučilišta u Šibeniku. U nastupnim intervjuima istaknuo je i svoje političke uzore među kojima prednjači prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman jer je, kazao je, imao hrabrost preuzeti odgovornost da učini sve da Hrvatska postane samostalna država, a poštuje i Konrada Adenauera, kao i blaženog Ivana Merza.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • jackiechan3:

    osvježenje na hr političkoj sceni, ugodan lik i pojava

  • Morany:

    Jel vam sad ovaj pase nakon Kuscevica ili je i on lopov sto ima auto ?

  • Bojance:

    Novinari na sto muka, uporno pokusavaju naci neku aferu, mrlju Malenici ali ih ne ide, obrazovan, posten i sposoban, ali za neke je i to grijeh.