Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pisac kritičar nove vlasti

Novi ministar Salvini želi ukinuti policijsku zaštitu autoru Gomorre

Foto: IPA/PIXSELL
25.06.2018.
u 14:01

Roberto Saviano žestoki je kritičar nove talijanske vlasti, moguće je kako je zbog toga postao meta novog ministra unutarnjih poslova

Ne bojim se prijetnje ministra unutrašnjih poslova da će mi ukinuti policijsku zaštitu, rekao je poznati talijanski pisac Roberto Saviano na najavu kako bi mogao ostati bez osiguranja koje ima praktično otkada je 2006. godine objavio svoj znameniti roman Gomorrah po kojemu je snimljena i istoimena talijanska serija, najgledanija svih vremena na Apeninskom poluotoku.

Matteo Salvini, novi talijanski ministar unutrašnjih poslova i vođa krajnje desne Lege Nord, izjavio je kako smatra da Savianu policijska pratnja više nije potrebna jer mu se čini kako većinu vremena provodi izvan zemlje. A sve to državu, odnosno porezne obveznike dosta košta, smatra Salvini.

– Zar doista mislite da se bojim vas nakon što mi je prijetila i napolitanska mafija i meksički trgovci drogom – rekao je Saviano u video izjavi namijenjenoj Salviniju.

Izjava ministra koji se već obrušio na migrante ukidanjem dozvola za pristajanje nekim brodovima iz kriznih područja te nekim humanitarnim organizacijama naišla je na javnu osudu.

Što je zapravo posrijedi, otkrio je Salvinijev saveznik Forza Nuova čiji su lideri na Twitteru napisali kako doista treba ukinuti zaštitu nekome tko “brani politički korektne gluposti iz nekog newyorškog apartmana”. Točno je kako Saviano kontinuirano kritizira novu talijansku populističku vladu.

Pogotovo mu je meta bio upravo Salvini, za čije je skupove tvrdio da ih redovito posjećuju članovi nekih od najzloglasnijih mafijaških obitelji južne Italije. K tome je podsjetio kako je Salvinijeva Lega Nord svojedobno čvrsto zastupala odvajanje bogatog talijanskog sjevera od siromašnog juga, a sam Salvini neprijateljem je juga.

Saviano je jedan od 200 novinara pod policijskom zaštitom u Italiji, ali je svakako najpoznatiji i najutjecajniji s više od milijun pratitelja na društvenim mrežama. U cijeloj je stvari jedino sreća što, kako je i sam potvrdio,

Salvini zapravo nije nadležan za skidanje nečije zaštite, nego o tome brigu vode druge institucije.

Komentara 1

NO
nogogaz
18:06 25.06.2018.

Salvini je samo lutka u rukama mafije. Nažalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije