Naslovnica Vijesti Svijet

Novi ministar Salvini želi ukinuti policijsku zaštitu autoru Gomorre

Roberto Saviano žestoki je kritičar nove talijanske vlasti, moguće je kako je zbog toga postao meta novog ministra unutarnjih poslova
25. lipnja 2018. u 14:01 1 komentara 576 prikaza
Foto: IPA/PIXSELL

Ne bojim se prijetnje ministra unutrašnjih poslova da će mi ukinuti policijsku zaštitu, rekao je poznati talijanski pisac Roberto Saviano na najavu kako bi mogao ostati bez osiguranja koje ima praktično otkada je 2006. godine objavio svoj znameniti roman Gomorrah po kojemu je snimljena i istoimena talijanska serija, najgledanija svih vremena na Apeninskom poluotoku.

zabrinjavajuća najava Italija zgrozila svijet rasističkim prijedlogom!

Matteo Salvini, novi talijanski ministar unutrašnjih poslova i vođa krajnje desne Lege Nord, izjavio je kako smatra da Savianu policijska pratnja više nije potrebna jer mu se čini kako većinu vremena provodi izvan zemlje. A sve to državu, odnosno porezne obveznike dosta košta, smatra Salvini.

– Zar doista mislite da se bojim vas nakon što mi je prijetila i napolitanska mafija i meksički trgovci drogom – rekao je Saviano u video izjavi namijenjenoj Salviniju.

Luigi Di Maio, Pokret 5 zvijezda Silvije Tomašević Nova Italija možda je laboratorij neideološke Europe

Izjava ministra koji se već obrušio na migrante ukidanjem dozvola za pristajanje nekim brodovima iz kriznih područja te nekim humanitarnim organizacijama naišla je na javnu osudu.

Što je zapravo posrijedi, otkrio je Salvinijev saveznik Forza Nuova čiji su lideri na Twitteru napisali kako doista treba ukinuti zaštitu nekome tko “brani politički korektne gluposti iz nekog newyorškog apartmana”. Točno je kako Saviano kontinuirano kritizira novu talijansku populističku vladu.

Brod s imigrantima NAPOKON PRISTALI Talijanski brod s migrantima stigao u Španjolsku

Pogotovo mu je meta bio upravo Salvini, za čije je skupove tvrdio da ih redovito posjećuju članovi nekih od najzloglasnijih mafijaških obitelji južne Italije. K tome je podsjetio kako je Salvinijeva Lega Nord svojedobno čvrsto zastupala odvajanje bogatog talijanskog sjevera od siromašnog juga, a sam Salvini neprijateljem je juga.

Saviano je jedan od 200 novinara pod policijskom zaštitom u Italiji, ali je svakako najpoznatiji i najutjecajniji s više od milijun pratitelja na društvenim mrežama. U cijeloj je stvari jedino sreća što, kako je i sam potvrdio,

Salvini zapravo nije nadležan za skidanje nečije zaštite, nego o tome brigu vode druge institucije.

Švedska policija skandinavski mediji tvrde Švedska mafija u obračunima koristi se oružjem iz Hrvatske Papa Franjo Vatikan Papa oštro protiv mafijaša: Oni siju smrt i ne mogu se nazivati kršćanima
Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

  • nogogaz:

    Salvini je samo lutka u rukama mafije. Nažalost.