Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO PRIMORAC

Budući ministar financija ima koronu, na sastanku sudjelovao preko videolinka

Jedan od kandidata za ministra financija je Marko Primorac, bivši Kolindin savjetnik
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
06.07.2022.
u 14:20

Marko Primorac sveučilišni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Njegovo je područje ekspertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija.

Marko Primorac, koji će nakon Zdravka Marića sjesti u fotelju ministra financija, na sastanku užeg kabineta Vlade i vladajuće koalicije sudjelovao je videovezom jer je u izolaciji zbog koronavirusa, pišu 24 sata. 

Premijer za Marićevu ostavku zna već nekoliko tjedana te je u tom razdoblju pronađena njegova zamjena. 

Marko Primorac sveučilišni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Njegovo je područje ekspertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija.

Podsjetimo, odlazak Zdravka Marića osobne je prirode i nema veze s političkom situacijom. Kako doznajemo iz izvora bliskih Mariću, ulaskom Hrvatske u eurozonu, za što se još samo čeka formalna potvrda Vijeća EU idući tjedan, Marić je ispunio svoje političke ambicije. 

Marić će biti razriješen na sljedećoj sjednici Vlade u četvrtak 14. srpnja, prethodno će u ponedjeljak 11. srpnja Hrvatska i službeno potpisati ulazak u eurozonu. Iako se o Marićevu povlačenju šuška već neko vrijeme, informacija je držana u strogoj tajnosti, a u srijedu bi trebala biti službeno priopćena nakon sastanka užeg kabineta Vlade i, nakon toga, parlamentarne većine. 

VIDEO Analitičar komentira: Je li ovo bio pomno isplaniran odlazak ministra Marića? Istu večer se znalo da je Marko Primorac nasljednik.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
15:15 06.07.2022.

Nije joş ni poćeo radit, a već na bolovanju.

IN
inot
15:18 06.07.2022.

alan ford je g...k za ovo

Avatar Nlnja
Nlnja
14:39 06.07.2022.

Novi ministar nam se cijepio preko reda, pa svejedno dobio koronu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije