Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Novi incident u Capitolu: Republikanski zastupnik pokušavao ući s napunjenim pištoljem

U.S Capitol ahead of U.S. President-elect Joe Biden's inauguration
Foto: Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/9
22.01.2021.
u 22:08

Postavljeni su detektori metala ispred Zastupničkog doma kako bi se pojačala sigurnost nakon napada pristaša bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na Kapitol 6. siječnja. U neredima je ubijeno petero ljudi, a zastupnici su se morali skrivati.

Policija Capitola istraživala je u petak incident u koji je bio uključen republikanski zastupnik kod kojeg je pronađen napunjeni pištolj dok je pokušavao ući u Zastupnički dom, otkrio je dužnosnik Capitola. 

Kod republikanskog predstavnika Andyja Harrisa, zagovornika prava na oružje, pronađeno je vatreno oružje dok je prolazio sigurnosnu provjeru na putu do Zastupničkog doma u četvrtak navečer.  Tada je republikanac iz Marylanda pokušao predati pištolj republikancu Johnu Katkou koji je to odbio rekavši mu da nema dozvolu, navodi se u izvješću. 

Postavljeni su detektori metala ispred Zastupničkog doma kako bi se pojačala sigurnost nakon napada pristaša bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na Kapitol 6. siječnja. U neredima je ubijeno petero ljudi, a zastupnici su se morali skrivati.

U.S Capitol ahead of U.S. President-elect Joe Biden's inauguration
1/8

Nekoliko republikanskih zastupnika, gorljivih pobornika prava na oružje, bunili su se zbog detektora metala i neki su ih ignorirali.  Uredi Harris i Katkoa nisu su odgovorili na upit o slučaju. Za komentar nije bila dostupna ni policija Capitola.

Dužnosnik Kapitola, koji je htio ostati anoniman, rekao je da je zastupnicima dozvoljeno imati oružje na području Kapitola sve dok ono nije napunjeno, ali nije dopušteno unutar Zastupničkog doma. 

Harris je napustio Capitol i vratio se za manje od 10 minuta. Prošao je sigurnosnu provjeru pa mu je bilo dopušteno ući u donji dom, navodi se u izvješću.

Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi pozvala je na izmjenu pravila kojima se propisuju novčane kazne za one koji ne poštuju sigurnosne protokole - 5000 dolara za prvi i 10.000 dolara za drugi prijestup koji će se odbijati zastupnicima od plaća. Donji dom parlamenta tek treba glasati o predloženoj izmjeni. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
22:31 22.01.2021.

Ne daju se ameri. Biti će tamo još koječega.

TR
trumpveliki
22:57 22.01.2021.

Mi ne priznajemo sud partije demonkratske.

SO
Sotona
01:37 23.01.2021.

nakon dolaska prosvjednika pristaša legalnog tada predsjednika Donalda Trumpa na Kapitol 6. siječnja. U neredima je ubijeno je od strane specijalaca petero ljudi počevši od ubojstva žene , a zastupnici su se skrivali nepotrebno isprepadani . I tako se stvorilala atmosfera kao da su ugroženi pored tisuća policajaca i masu specijalaca sa dugim cijevima i snajperima .... Republikanski zastupnik pokušavao ući naravno kako su svi u strahu odjednom tako i on jer mu na čelenki ne piše ja nisam demokrat nego republikanac sada pozicija sa svojim legalnim pištoljem za koji posjeduje dozvolu .Kakao vidimo i on de boji tih koji ubiju civile pa zašto ne bi išao naoružan -prosvjednici nisu bili ali su poubijani to se ne piše to se zanemari bez problema Ali se sada zloupotrebljava to kao da su svi birači i članovi Tremove vlade i stranke republikanci Amerikanci i teroristi i samo opasni teroristi sa rogovima za nečije mozgove ..Koji misle to treba smo bojati jer Biden je otkriven kao kriminalac prevarant sada na redu da ga se želi samo eliminira ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije