Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuvjerljivi Netanyahu

Novi 'dokazi' mogli bi biti izlika za rat s Iranom

Izraelci su već poslali tenkove na sirijsku granicu
Foto: AMIR COHEN/REUTERS/PIXSELL
03.05.2018.
u 06:50

Izrael je pozvao timove međunarodnih stručnjaka neka ispitaju Mossadove dokaze, o čemu su obavijestili i ruskog predsjednika Putina

 Nakon što su svi, osim Donalda Trumpa, “dokaze” izraelskog premijera Benjamina Netanyahua o kršenju nuklearnog sporazuma primili s rezervom, Izrael je pozvao timove međunarodnih stručnjaka neka ispitaju Mossadove dokaze, o čemu su obavijestili i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Netanyahu nije uvjerio ni bivšeg čelnika izraelske nuklearne agencije Uzija Eliama, koji je ustvrdio da Netanyahuova otkrića o iranskim nuklearnim dokumentima ne sadrže dokaze o kršenju sporazuma te kako se prezentacija odnosi na prošlost i ne obuhvaća nikakve dokaze o tome da se Iran ne drži sporazuma. Analitičari su pak uvjereni da Netanyahuova prezentacija “dokaza” zapravo predstavlja opravdanje za mogući rat.

Naime, Izrael već dulje vrijeme izaziva Iran bombardirajući njihove položaje u Siriji. O napetosti situacije govori i činjenica da su Izraelci na granicu sa Sirijom poslali veliki broj tenkova, a na jug Libanona snage UNIFIL-a stavljene su u punu pripravnost s obzirom na to da će se u sve izvjesniji rat između Irana i Izraela uključiti i libanonski Hezbollah, koji će napasti Izrael s područja Sirije i juga Libanona.     

Ključne riječi

Komentara 4

KA
KaraMarko
15:15 03.05.2018.

Izrael..i dokazi...

IT
I-To
08:29 03.05.2018.

Dosta je i tebe gori si od Hitlera.

BL
bluesbob
08:54 03.05.2018.

Američanska škola laganja i gebelsovske propagande...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije