Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet nemiri

Izrael bombardirao luku u Gazi

Pojas Gaze
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.04.2018.
u 08:14

Očevidci su rekli da su dva broda znatno oštećena u bombardiranju i da su Hamasove sigurnosne snage spriječile novinare da dođu na mjesto događaja

Izraelsko zrakoplovstvo je priopćilo da je u petak navečer bombardiralo glavnu luku u Pojasu Gaze, a palestinski čelnici su rekli da su u napadu korištene bespilotne letjelice koje su oštetile dva broda pri čemu nitko nije stradao.

Ovo bi mogao biti prvi zračni napad izraelske avijacije na tom području od rata Izraela i palestinskih paravojnih postrojba 2014.

Bespilotne letjelice su "pogodile dva broda u luci u Gazi", navodi se u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova Pojasa Gaze u kojemu vlast obnaša Hamas.

Izraelska vojska je pak priopćila da je njezino zrakoplovstvo "pogodilo šest vojnih meta pomorskih snaga terorističke organizacije Hamasa u Pojasu Gaze".

U priopćenju se ne navodi gdje se točno dogodio napad.

Očevidci su rekli da su dva broda znatno oštećena u bombardiranju i da su Hamasove sigurnosne snage spriječile novinare da dođu na mjesto događaja.

Istog dana trojica Palestinaca su poginula u pucnjavi izraelskih vojnika u Pojasu Gaze duž izraelske granice gdje je 30. ožujka počeo velik prosvjedni pokret nazvan "veliki hod za povratak".

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
10:37 28.04.2018.

Što kaze židovska zajednica u Hrvatskoj na ovaj masakr? Što kaže Zurof? Nešto se svi ušutili.

KO
kordunmoj75
15:44 28.04.2018.

I dalje se vrsi fasisticko-teroristicka okupacija jedne nekad priznate medjunarodne drazve,ovi fasiti nemilosrdno iz zrka ubijaju civili,bez trunka osude madjunarodne zajednice,UN.amerike,ma bravo za "civilizacijsku demokraciju".

MX
Mister X
15:55 28.04.2018.

,Izrael bombardirao luku u Gazi kad mu dojadi da bombardira po Siriji Assada i sveznike Putina (nsvjestan da mu nitko ništa ne smije! ) ima još uvjek naše avione eskadrilu . A zašto nebi tko mu brani ovi dolje sae sa pračkama nisu baš uspiješni u odbrani od demokratskog Izraela junačine ... Konačno Izrael zna za koga radi UNO stalno financira malo love u Gazi jer su humani kao anđeli Onda namignu Izraelu on polupa sve i evo love jer se dokaže da su miljarde uložili i da sad opet moraju ponovo izgrađivati jadne Palestince . Kada bi Uskok poslali tamo zatvotili bi pola ili svu mafiju !!!! Nije to moje to sm čuo od pametnijih i nemogu da im ne vjerujem . Dokazat nemogu ali dali je netko to opvrgao tu igru ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije