Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDE DA NIJE BILO NASILJA

Novi detalji o učeniku koji je počinio nezapamćeni zločin: Otkriveno zašto je preseljen u drugu smjenu

Beograd: Škola "Vladislav Ribnikar" mjesto nezapamćene tragedije
Foto: Amir Hamzagic
1/4
04.05.2023.
u 09:55

Dragan Filipović, načelnik beogradske školske uprave, kazao je da na osnovu svih pokazatelja koje ima škola nije bilo nikakvog vršnjačkog nasilja u školi nad učenikom ili da je on sudjelovao u tome, da nije bilo nasilja ni u muzičkoj školi i da je bio izuzetno talentiran. Upitan za nasilje u školi glume koju je pohađao, Filipović je izjavio da, s obzirom da je riječ o privatnoj izvannastavnoj aktivnosti, takvu informaciju nemaju.

Dok se Srbija oprašta od žrtava strašnog zločina u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara, u kojoj je učenik sedmog razreda rođen 2009. godine ubio svojih osmero školskih kolega i zaštitara te ranio još šestero djece i nastavnicu, i dalje se ne zna što je prethodilo ovakvom krvavom pohodu

Dragan Filipović, načelnik beogradske školske uprave, rekao je u jutarnjem programu "Probudi se" Nove.rs da će nastava u svim školama početi minutom šutnje, a da će OŠ Vladislav Ribnikar krenuti s radom tek u ponedjeljak. Naveo  je da je dječak koji je počinio zločin pohađao i muzičku školu te da na osnovu svih pokazatelja koje ima škola nije bilo vršnjačkog nasilja.

Video: Građani Beograda: Djeco, oprostite nam što smo dopustili da odrastete u ovakvim uvjetima

"Ova dva dana nastava se neće odvijati u toj osnovnoj školi. Za učenike mlađih razreda, ako roditelji nemaju gdje ostaviti djecu, nego su djeca inače u produženom boravku, škola će biti otvorena u fizički izdvojenom dijelu, u dijelu gdje neće biti mogućnosti da učenici dođu do mjesta gdje je izvršen zločin. Roditelji su rekli da neće dovoditi djecu, ali je bez obzira na to dogovoreno da u školi budu prisutni dežurni učitelji i dežurni nastavnici“, naveo je Filipović.

Video: Otac preživjele učenice: 'Sakrili su se ispod stolova, on je išao redom i pucao'

Kazao je da s djecom treba razgovarati, kao i da je za sutra zakazan sastanak s predstavnicima Ministarstva zdravlja, kako bi se napravio plan aktivnosti za dolazak djece u ponedjeljak u OŠ Vladislava Ribnikara. Na sastanku će biti i dva psihijatra, psiholog, predstavnici UNICEF-a.

"Imamo još tri škole gdje treba pružiti podršku jer je učenica koja je nastradala također i učenica Baletske škole Luja Daviča, jedan učenik koji je nastradao učenik je Muzičke škole Josipa Slovenskoga, a učenik koji je počinio kazneno djelo učenik je Muzičke škole 'Stanković'“, naveo je Filipović.

Beograd: Škola "Vladislav Ribnikar" mjesto nezapamćene tragedije
1/33

"Tamo je bio izuzetan, izuzetno talentiran učenik“, dodao je Filipović govoreći o učeniku koji je počinio zločin. Kazao je da, na osnovu svih pokazatelja koje ima škola, nije bilo nikakvog vršnjačkog nasilja u školi nad učenikom ili da je on sudjelovao u tome, da nije bilo ni u muzičkoj školi i da je bio izuzetno talentiran. Upitan za nasilje u školi glume koju je pohađao, Filipović je izjavio da, s obzirom na to da je riječ o privatnoj izvannastavnoj aktivnosti, tu informaciju nemaju.

 

Kada je riječ o njegovu premještanju iz jednog u drugi razredni odjel, naveo je da je riječ o školi koja nudi djeci dvojezičnu nastavu već od sedmog razreda. "Na zahtjev roditelja učenik je prešao u odjel koji ima dvojezičnu nastavu. To je bio njegov motiv prelaska iz jednog u drugi razredni odjel“, rekao je Filipović.

Komentara 14

SL
slon
10:58 04.05.2023.

Zakazalo je društvo, kolektiv, roditelji, velika količina oružja koje je lako dostupno je najveći problem, tu je zakazalo društvo - 90% tog oružja je nepotrebno - a i što će doktoru pištolj? Svašta - no srbija je iza usa pretrpana oružjem. Zakazao je i kolektiv koji nije primijetio da se nešto dešava. Zakazali su roditelji koji si napravili hrpu grešaka. Krivac je naravno onaj koji je povukao okidač, no svi ostali elementi društa su doprinjeli. Žalosno, no nismo ni mi daleko....

Avatar PANEM
PANEM
10:21 04.05.2023.

Strašno, za sve one koji pišu "neće vijesti iz Srbije već Mađarske" baš sam gledao medije susjednih država Mađarska TV je imala emisiju u tome, kao i Bugari i drugi pun youtube je news emisija sa psiholozima. Vijest je odjeknulala jer se ovakvo što u ovom dijelu svijeta nije dogodila, to se u Europi ne događa. Ovo se događa u SAD. U prošloj godini bilo je nekoliko upada u hrvatskim školama strah me za djete iskreno. Svatko tko je roditelj brine, potlačeni učenici sad se pitaju mogu li i oni. Strašno, brinimo o djeci to je naša jedina briga kao roditelja i najbitnija obveza u životu.

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
12:22 04.05.2023.

Malo sam listao po internetu. Ima 4 serijskih ubojica koji su (bili) mlađi od Koste. Ali nitko od njih nije ubio ovoliko puno ljudi. Znači, ovo nije samo izuzetno neobični slučaj za Srbiju ili "regiju", već izuzetan u svjetskim razmjerima. Onima, koji "znaju" da su krive neke kompjutorske igrice, roditelji, lako dostupno oružje, škola, društvo, itd. treba kazati da se ovako nešto od pamtivijeka nije desilo i nadajmo se da će ostati singularan slučaj i da bi bilo dobro kad bi postajao logičan razlog, ali za mene je ovo samo dokaz da nema što nema na ovome svijetu i da je ljudski mozak zauvijek nedokučiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije