Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIO PETERO LJUDI

Novi detalji o Dancu koji je napravio pokolj u Norveškoj: 'Prešao je na islam i bio poznat policiji'

U napadu u Kongsbergu ubijeno pet osoba
Foto: NTB
1/5
14.10.2021.
u 11:39

Načelnik norveške regionalne policije Ole Bredrup Saeverud rekao je da je policija kod 37-godišnjeg danskog državljanina ranije identificirala znakove radikalizacije

Danac koji je u srijedu lukom i strijelom u norveškom gradu Kongsberg ubio pet i ozlijedio dvije osobe ranije je prešao na islam i bio je poznat policiji, potvrdila je norveška policija.

Načelnik norveške regionalne policije Ole Bredrup Saeverud rekao je da je policija kod 37-godišnjeg danskog državljanina ranije identificirala znakove radikalizacije. Muslimanski obraćenik, za kojeg se vjeruje da je djelovao sam, nalazi se trenutačno u pritvoru, prenosi RT.

Policijska glasnogovornica Ann Irén Svane Mathiassen rekla je lokalnim medijima da je 37-godišnjak policiji poznat po "nekoliko različitih pitanja" i da je "nekoliko puta bio u kontaktu sa zdravstvenom službom".

U napadu u Kongsbergu ubijeno pet osoba
Foto: NTB

Severud je potvrdio da je osumnjičeni surađivao nakon uhićenja, ali nije otkrio što im je kazao. Nakon incidenta u srijedu navečer, policija je rekla da će istražiti je li incident povezan s terorizmom.

U napadu su ubijene četiri žene i jedan muškarac, svi u dobi između 50 i 70 godina, izvijestili su norveški mediji.

Podsjetimo, muškarac je lukom i strijelom napao na nekoliko lokacija u gradu Kongsbergu koji broji oko 28 tisuća stanovnika te se nalazi 68 km jugozapadno od Osla. Vjeruje se da je napadač djelovao sam. Napad se odvio u 6 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu.

Broj ubijenih čini ovo najgorim napadom u Norveškoj od 2011., kad je krajnje desni ekstremist Anders Behring Breivik ubio 77 ljudi, većinom tinejdžera koji su prisustvovali političkom kampu za mlade.

Ključne riječi

Komentara 2

ZV
zvezdomor
12:06 14.10.2021.

A nisu ga norvežani pustili da se brani sa slobode...a ljudska prava...?

DU
Deleted user
20:58 14.10.2021.

kako je rekla lady M. Thatcher: Tko namjerno uzme tudji zivot, nema pravo na vlastiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije