Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
450 pripadnika snaga sigurnosti

Nove sigurnosne mjere na Oktoberfestu

Oktoberfest
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
1/5
17.08.2016.
u 15:43

Festival neće biti zona visoke sigurnosti, no bit će uvedene važne promjene koje će se ticati svih posjetitelja

Njemačka je u srijedu najavila da će na ovogodišnjem Oktoberfestu biti uvedene nove sigurnosne mjere koje uključuju zabranu naprtnjača i "pokretne ograde" koje će posjetiteljima omogućiti da pobjegnu u kratkom roku.

Zabrana naprtnjača uključuje sve torbe u koje može stati više od tri litre tekućine a nova pokretna ograda, sastavljena od devet dijelova, može se rastaviti u 50 sekundi kako bi posjetitelji mogli napustiti prostor u hitnim situacijama, rekao je muenchenski dogradonačelnik Josef Schmid.

Dodao je da će u vrijeme najvećih gužvi, oko 450 pripadnika snaga sigurnosti provoditi stroge kontrole i pretraživati torbe na ulazima na taj poznati bavarski festival piva  koji treba početi 17. rujna.

"(Festival) neće biti zona visoke sigurnosti, no bit će uvedene važne promjene koje će se ticati svih posjetitelja", rekao je Schmidt.

Sirijski bombaš samoubojica 24. srpnja detonirao je eksplozivnu napravu koju je nosio u naprtnjači nedaleko prostora na kojem se održavao glazbeni festival u bavarskome gradu Ansbacu, pri čemu je ranjeno više ljudi.

To je bio jedan od dva teroristička napada u Bavarskoj prošli mjesec za koji je odgovornost preuzeo IS.     

>> Njemački vicekancelar pokazao srednji prst pripadnicima krajnje desnice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije