Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Bačić:

'Nove mjere u četvrtak na Vladi, brinemo o radnim mjestima i likvidnosti'

Branko Bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
31.03.2020.
u 19:37

Još uvijek ne znamo koliko će trajati kriza, vrlo je važno da se i Vlada i Hrvatska znaju postaviti kako i na koji način iz ove krize izvući pouku, i kako i na koji način krenuti dalje u gospodarskom razvoju Hrvatske, oslanjajući se na snage u Hrvatskoj, rekao je Bačić

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je da će novi set Vladinih mjera za spas gospodarstva u četvrtak biti predstavljene na sjednici Vlade, a usmjerni su i dalje na očuvanje radnih mjesta i likvidnosti poduzetnika pogođenih pandemijom koronavirusa.

"U grubim crtama upoznali smo se s novim setom mjera koje će u četvrtak biti na Vladi, i s kojima će se ići dalje u olakšanje poslovanja poduzetnika, i brige za očuvanjem svakog radnog mjesta te kako bi se poboljšala likvidnost poduzetnika kojima je ova kriza otežala poslovanje", rekao je Bačić novinarima nakon koalicijskog sastanka u Banskim dvorima.

Govoreći o prethodno donesenim mjerama, Bačić je kazao da je oko 60.000 poduzetnika podnijelo zahtjev za isplatom minimalnih plaća, kod kojih je zaposleno oko 330.000 radnika te da je preko 30.000 poduzetnika zatražilo odgodu plaćanja poreza i dohotka.

Govorilo se i o aktivnošću banaka te njihovim moratorijima na kredite poduzetnika i građana.

"Još uvijek ne znamo koliko će trajati kriza, vrlo je važno da se i Vlada i Hrvatska znaju postaviti kako i na koji način iz ove krize izvući pouku, i kako i na koji način krenuti dalje u gospodarskom razvoju Hrvatske, oslanjajući se na snage u Hrvatskoj", naglasio je Bačić.

VIDEO Premijer Andrej Plenković o gospodarskim mjerama

O detaljima Bačić nije htio precizirati. "Pričekajmo do četvrtka, kada će na Vladi hrvatska javnost biti upoznata sa svim mjerama", dodao je.

"Ne bih unaprijed htio reći nešto što će tijekom ova dva dana bit definirano. Još uvijek se rade projekcije u financijskom smislu, što to znači za likvidnost državnog proračuna, bilo je riječi i o načinu održavanja likvidnosti državnog proračuna s obzirom na smanjenje prihoda u proračunu Hrvatske, pa nas je premijer upoznao s načinom održavanja", zaključio je Bačić.

VIDEO Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije