Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova žrtva

Nova žrtva koronavirusa umrla u Francuskoj nakon puta u Dubai

virus
Reuters/Pixsell
28.05.2013.
u 16:05

U svijetu su dosad potvrđena 44 slučaja, a 23 zaražene osobe koje su umrle od ovog virusa, putovale su na Bliski Istok. Virus je sličan SARS-u, uzrokuje upalu pluća i u nekim slučajevima otkazivanje funkcija organa.

Iz Francuske stiže vijest da je koronavirus uzeo još jedan život. Radi se o 65- godišnjaku koji je, kako javlja BBC, putovao u Dubai, zarazio se i umro. Muškarac s kojim je dijelio bolničku sobu također se zarazio, dodaje se.

U svijetu su dosad potvrđena 44 slučaja, a 23 zaražene osobe koje su umrle od ovog virusa, putovale su na Bliski Istok. Virus je sličan SARS-u, uzrokuje upalu pluća i u nekim slučajevima otkazivanje funkcija organa.  Mnogi zaraženi imali su i druge zdravstvene probleme.

Gotovo pola od ukupno potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom je na području Saudijske Arabije, a zabilježeni su slučajevi i na području Jordana, Qatara, Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Francuske, Njemačke, Tunisa i Ujedinjenog Kraljevstva.

 >>Virolog: Virus sličan SARS-u mogao bi izazvati epidemiju

>>Novi smrtonosni virus NCoV prenosi se s čovjeka na čovjeka?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije