Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burna sjednica

Nova v.d. glavna urednica HTV-a ipak je Gordana Mrđen

gordana mrđen
Tomislav Miletić/Pixsell
16.05.2011.
u 19:57

Za v. d. urednika Informativnog programa HTV-a izabran je Dražen Miočić, Na Hrvatskom radiju nije bilo promjena, D. Radić i V. Kumbrija ostali su na čelu radijskog programa

Programsko vijeće HRT -a prihvatilo je na današnjoj sjednici prijedlog v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josipa Popovca da se za v.d. glavnog urednika Hrvatskog radija imenuje Duško Radić, dok će v.d urednik Informativnog programa biti Vladimir Kumbrija. Svi ostali radijski urednici ostali su isti, samo s novim prefiksom v.d.  Iako je Popovac predložio i privremene ljude za HTV, oni iz prvog pokušaja glasovanja na Vijeću (s pet glasova za i četiri protiv) nisu prošli jer je za imenovanje Gordane Mrđen (dosadašnje pomoćnice Hloverke Novak Srzić) kao v. d. glavne urednice HTV-a i Dražena Miočića kao v. d. urednika Informativnog programa HTV-a nedostajao jedan glas. Nakon podulje stanke, zbrke i konzultacija vijećnika, ponovo se pristupilo glasovanju, pa je ovaj put Popovčev prijedlog prošao s osam glasova za i jednim protiv.

Naime, kako je prošlog tjedna Sabor usvojio Statut HRT-a, tako su se na Prisavlju  morale ugasiti i dosadašnje funkcije direktora programa HTV-a (Hloverka Novak Srzić) i HR-a (Duško Radić), kao i glavnih urednika Informativnog programa HTV-a i HR-a (Renato Kunić i Vladimir Kumbrija) koje su objedinjene u jednu - glavnog urednika programa.

Promjene na HTV-u, po kojima Novak Srzić i Kunić nisu predloženi za vršitelje dužnosti, čini se, nisu bile po ukusu desno orijentiranih vijećnika, pa su se usprotivili Popovčevu prijedlogu da se privremeno vodstvo HTV-a osvježi i novim, ali po njegovu mišljenju vrlo kvalitetnim imenima.

Svi privremeni urednici

Uz imenovanje v.d. glavnog urednika HTV-a, HR-a  i IP-a, imenovani su i v.d. urednici programa. Na HTV-u programe će, do izbora novih urednika, uređivati; Elizabeth Homsi (Zabavni), Mislav Brumec (Dramski), Bruno Kovačević (Sportski), Mario Raguž (Obrazovni), Đelo Hadžiselimović (Strani), Karolina Vidović Krišto (Satelitski). Programski v.d. urednici na HR-u bit će Mejra Vindakijević (Obrazovni i dječji), Rajka Rusan (Kulturno-znanstveni), Željka Turčinović (Dramski), Marin Margitić (Glazbeni), Branka Marija Muvrin (Zabavni), Dubravka Družinec Ricijaš (Dokumentarni) i Ognjen Naglić (Sportski).

Hloverkino i Kunićevo razrješenje izazvalo je posve očekivano polemike, posebno kod desno orijentiranih vijećnika i predsjednice Nadzornog odbora Silvije Luks, kojima je zasmetala ta "rotacija zbog rotacije" i "nepotrebno trošenjene novih ljudi" na samo tri mjeseca, a posebno i stoga što ih je Popovac pohvalio za obavljeni posao u proteklom razdoblju. No sve su novoimenovane funkcije i ljudi ionako privremeni, do početka jeseni kad se bira trajno programsko vodstvo kuće. Novi urednici stupit će na dužnost danom objave u Narodnim novinama.

Ključne riječi

Komentara 34

OB
-obrisani-
15:33 17.05.2011.

Srpkinja povratnica dobila posao - kvota nacionalnih manjina. To je igra HDZ-a i SDSS-a. Jadno. Bijedno. Mogu li Hrvati više ikad sami odlučivati o programu HRT-a. Hoćemo li se ikad osloboditi ovih manjina i njihovih kvota?

CR
croking
23:47 16.05.2011.

Užas.Na što je spala ova država.Sad će poplava malih partizana kako jurišaju sa štapovima na tenkove.Zar i na HRTu moraju Srbi ladati?E pa nećeš,Karađorđe svinjaru.Mi smo spremni za novu traktorijadu,jeste li vi Servi?

FO
FONZA
20:43 16.05.2011.

Šta znači \"desno orijentiranih\" ??...........dali su to oni koji još uvijek imaju hrvatskog ponosa ??..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije