Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMENOVAN NASLJEDNIK

Nova smjena u ruskim redovima: Zamijenjen zapovjednik istočnog vojnog okruga

A tank with the symbol "Z" painted on its side is seen in the Donetsk region
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/3
07.10.2022.
u 17:37

Muradov, kojemu je EU u veljači nametnuo sankcije, služio je prije u Donbasu i zapovijedao ruskim mirovnim snagama u Nagorno-Karabahu, odmetnutoj regiji Azerbajdžana u kojoj žive većinski Armenci

Rusija je smijenila zapovjednika istočnog vojnog okruga, general-pukovnika Aleksandra Čajka, objavio je u petak ruski portal RBC.

RBC je pozivajući se na javno dostupne državne registre izvijestio da je general-pukovnik Rustam Muradov imenovan njegovim nasljednikom.

Istočni vojni okrug pokriva postrojbe na ruskom Dalekom istoku, premda je trenutačno većina njih raspoređena u Ukrajini.

Muradov, kojemu je EU u veljači nametnuo sankcije, služio je prije u Donbasu i zapovijedao ruskim mirovnim snagama u Nagorno-Karabahu, odmetnutoj regiji Azerbajdžana u kojoj žive većinski Armenci. Kremlj i rusko ministarstvo obrane nisu potvrdili ovu informaciju.

RBC je u ponedjeljak izvijestio da je smijenjen i zapovjednik zapadnog vojnog okruga, general-pukovnik Aleksandar Žuravljov, nedugo nakon dramatičnih ruskih gubitaka prošli mjesec i gubitka Limana u Donjecku.

Ruske snage izgubile su od tada kontrolu nad nekoliko stotina kilometara četvornih u Hersonskoj oblasi, teritoriju koji Rusija sada smatra dijelom Rusije.

U rujnu, zamjenik ministra obrane za logistiku, general Dmitrij Bulgakov zamijenjen je general-pukovnikom Mihajlom Mizincevim, kojeg EU optužuje da je orkestrirao opsadu Mariupolja u kojoj su poginule na tisuće civila.

U kolovozu, RIA je izvijestila da je smijenjen zapovjednik Crnomorske flote nakon niza poraza uključujući potonuće glavnog ratnog broda i gubitak osam ratnih zrakoplova u napadu na rusku bazu na Krimu.

VIDEO Ukrajinci su objavili preporuke što učiniti u slučaju nuklearnog napada: Kada koristiti jod, gdje se skloniti...

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Ključne riječi

Komentara 2

PI
Pilatus
18:17 07.10.2022.

Pod žurno osposobiti barem jedno krilo čeličane u Mariupolju kako bi se moglo pretopiti sve rusko čelik i željezo u koristan materijal za izgradnju Ukrajine!

DU
Deleted user
20:59 07.10.2022.

Samo tako. Pocistiti i smjeniti sve nesposobne i one koji su se takvima pokazali. Pronaci lopove, pljackase, sabotere i profitere. Kad se ispere sav mulj i prljavstina na kraju ostane isprano zlato.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije