Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET Ogorčeni mještani Doljana tvrde:

Nova prometnica ima previše mana

06.03.2009.
u 16:15

Pokraj probijenih rokova završetka radova na obnovi trinaest kilometara duge dionice ceste Daruvar - Badljevina, sve je manje strpljenja dijela tamošnjih građana koji već nekoliko mjeseci čekaju na uklanjanje nedostatka. Najčešće se spominje prevelik nagib spoja Ulice Dabrovac na glavnu cestu, gdje je za lošijeg vremena, izlazak na glavnu prometnicu prava umjetnost. Osim toga, zbog previsokoga novoga sloja asfalta neki mještani poput Miroslava Riznera iz svojih dvorišta ne mogu izaći automobilom, a da ga ne oštete.

- Do sada sam već promijenio nekoliko branika. Možete i sami vidjeti koliko je duboki jarak između ceste i ulaska u moje dvorište - kaže Rizner, dodajući kako zbog toga uvijek mora polako izlaziti na cestu zbog opasnosti od naleta drugih vozila.

- Očito je bilo puno grešaka u projektu, naše je strpljenje prišlo kraju - kaže Miroslav Jurišić, predsjednik Mjesnoga odbora Daruvar. Da mještani ne pretjeruju potvrdio je i Igor Sabolović, šef bjelovarske Ispostave Hrvatskih cesta koji je zajedno s mještanima uočio nedostatke.

- Manjkavosti nisu uočene pri izradi projektne dokumentacije, a nadzornik projekta je bio dužan zajedno s izvođačem na njih upozoriti. Zabilježit ćemo ih, pokušati iznaći rješenje i predložiti ga mjesnom odboru - kaže Sabolović. Nadzorni inženjer G. Klepac danas je kazao da nije ovlašten ništa javno komentirati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije