Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAZI!

Nova prometna regulacija centrom Šibenika

12.01.2009.
u 17:17

ŠIBENIK – Uz nekoliko dana zakašnjenja jučer je u širem središtu grada na snagu stupila posebna regulacija prometa.

Zbog radova na kanalizaciji sljedeća tri mjeseca kompletno su obustavljeni promet i parking najprometnijom gradskom Ulicom Stjepana Radića, od Opće bolnice do Vanjskog.

Za promet i parking zatvorena je i Ulica fra Jerolima Milete, od raskrižja s ulicama Ante Starčevića i Ante Šupuka do Prve policijske postaje.

Ukratko, promet centrom grada od sada je moguć samo preko šibenskog pazara, a nekadašnja jednosmjerna vožnja zamijenjena je nakon gotovo pola stoljeća dvosmjernom. Tu je zabilježeno i najviše problema, pa se nerijetko mogla vidjeti i vožnja u smjeru suprotnom od dopuštene. Srećom gužva, prometna policija, posebna signalizacija i čunjići natjerali su neposlušne da isprave pogreške, a prometnih nezgoda nije bilo.

Nova prometna signalizacija na snazi je do 20. ožujka, a možda i nešto duže s obzirom na to da se i s početkom radova kasnilo.

Podsjetimo, riječ je o drugoj fazi izgradnje kanalizacijskog sustava, kojim će se u konačnici riješiti problem odvoda otpadnih voda Šubićevca. Projekt vrijedan 15 milijuna kuna već je raskopao veći dio Šibenika, a uz nove odvodne cijevi bit će zamijenjene stare električne instalacije i uređeni nogostupi.

Gradska uprava i šibenski Vodovod mole građane za mnogo strpljenja, jer će se raditi od ranog jutra do kasno navečer. Treća faza gradnje kolektora na proljeće zatvorit će promet iz centra grada prema Šubićevcu, odnosno cijelim Putem gimnazije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije