Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANIKA Preko puta FIS-a u ponedjeljak u 14.50 sati dojavljeno je o podmetnutoj bombi

Nova prijetnja bombom Trgovačkom centru u Vitezu

Evakuirano je oko 250 kupaca i trgovaca. policija je dotrčala i rekla da se isprazni čitav objekt, što je i učinjeno za samo nekoliko minuta. Građani srednje Bosne u strahu.
Foto: Arhiva VL
13.10.2008.
u 23:00

Zgrada Shopping centra GMS, preko puta Prodajnog centra FIS-a, evakuirana je u ponedjeljak negdje iza 15 sati, nakon što je zeničku policiju netko pozvao na besplatni broj 122 i rekao kako je u ovom shoppingu podmetnuta eksplozivna naprava.

Hitna evakuacija
Iz PU Zenica kontaktirali su Vitez i policija je hitno intervenirala te evakuirala sve osobe koje su se nalazile u zgradi, njih oko 250. Toliko je ukupno bilo radnika i kupaca, a među njima je i bilo klijenata Hypo banke koja se nalazi u dijelu ove zgrade.

- Policija je dotrčala i rekla da ispraznimo čitav objekat, što smo i učinili za minutu-dvije- kaže nam vlasnik GMS-a Mirko Šakić, kome je odmah došao podršku pružio njegov poslovni susjed Pero Gudelj, vlasnik FIS-a, gdje se u četvrtak i dogodila stravična ekspozija. Oba su, kao i mnogi Vitežani, mišljenja kako je ova dojava bila u cilju skretanja pažnje s istrage oko slučaja FIS, zbog čega su u međuvremenu uhićena dvojica osumnjičenika za terorizam, Suvad Ðidić (36) iz Viteza i Admir Ahmetspahić (32) zvani Usama iz Zenice, osobe izgledom slične vehabijama.

-Nakon dojave o minsko-eksplozivnom okruženju ispražnjen je objekat i kontradiverzijski tim policije MUP-a Srednjo-bosanske županije poduzeo je opsežne mjere u pregledu objekta. Na mjesto dojave pristigle su ekipe vatrogasnog društva Stari Vitez i mobilni medicinski timovi- ponavljali su iz policije. Ponukani posljednjim iskustvom, i oni su ozbiljno pristupili ovom novom fenomenu koji očito ima za cilj ustrašiti Vitežane.

Uzmemireni građani
-Kao da se to nekome drugom događa. Teško mi je i pomisliti da bi netko mogao ponoviti podmetanje bombe.

Kod mene ima sto uposlenika, a u banci još tridesetak. Toliko je bilo i gostiju u trenutku dojave, u 14 i 50 sati, dodaje Mirko Šakić.

Najnovija prijetnja dodatno je uznemirila lašvansku dolinu. Među građane uvukao se strah. Svi se pitaju koji bolesni umovi žele zastrašiti ljude koji još uvijek nisu zaboravili ratne strahote. Svi žele vjerovati kako iza ovih terorističkih prijetnji ne stoje nacionalni motivi. Zato stanovnici Lašvanske doline s nestrpljenjem očekuju rezultate istrage

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije