Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjesečnik branitelja

Nova Oluja: Vratio se vlč. Sudac, vodi duhovnu obnovu vojske

oluja
VL
25.06.2013.
u 16:00

Oluja uoči koncerta u Splitu, donosi i razgovor s poznatim pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom.

Oluja, mjesečnik hrvatskih branitelja, u novom broju, koji je na kioscima od srijede, donosi zanimljivu priču s duhovne obnove velečasnog Zlatka Sudca koju je, nakon tri godine izbivanja, imao u vojarni Zemunik. U toj zanimljivoj priči možete saznati tko je najzaslužniji za Sudčev povratak, što je radio posljednje tri godine otkako su prekinute njegove duhovne obnove u Betaniji na Lošinju te gdje i kada organizira slijedeću duhovnu obnovu za pripadnike Hrvatske vojske, članove njihovih obitelji i umirovljene pripadnike.

Oluja u novom broju donosi i potresnu životnu priču vukovarskog branitelja i stopostotnog invalida Vlade Jularića koji je ovih dana izišao iz zatvora u kojemu je bio zbog ubojstva koje je počinio braneći svoju obitelj. Donosimo i priču Dražena Bogovića, specijalca iz Karlovca, koji je svoj slikarski talent otkrio nakon umirovljenja. Njegov portret pape Ivana Pavla II. danas se nalazi u Vatikanu.

Reporteri Oluje proveli su dan s imotskim braniteljima koji su pokrenuli humantiranu akciju izgrdanje obiteljske kuće djeci i supruzi tragično preminulog pripadnika 4. gardijske brigade Tihomira Karoglana.

Oluja piše i o nelogičnostima hrvatskih zakona koji diskriminiraju udovice rano preminulih hrvatskih branitelja, te donosi razgovor s braniteljem i poznatim gospodarstvenikom Petrom Lovrićem koji priča o tome kako je osnovan Fond hrvatskih branitelja. Reporteri Oluje bili su i u Zakladi hrvatskih branitelja, te donijeli priču o toj zakladi koja je do sada ugroženim braniteljima pomogla s 93 milijuna kuna.

Zašto su sinjski i imotski branitelji osnovali neovisne liste i ušli u općinska vijeća svojih gradova? Odgovor na to donosi Oluja u novom broju, te još niz zanimljivih priča iz života branitelja diljem Lijepe naše kao što su: reportaža o blizancima Predragu i Nenadu Miliću, dragovoljcima iz \'91. koji su u Novom Varošu sagradili turističko naselje, priču o pokojnom vukovarskom heroju Marku Babiću, Ruži Lucić iz Gunje, majci koja je devet svojih sinova poslala u rat za Hrvatsku. Oluja uoči koncerta u Splitu, donosi i razgovor s poznatim pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom.

>>Bivša pripadnica Tigrova razotkrila građevinsku mafiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije