Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturno povijesna baština

Nova nagrada za Vukovarski vodotoranj: 'Danas stoji uz bok najvećim svjetskim tornjevima'

Vukovarski vodotoranj osvijetljen ljubičastim svijetlom povodom Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
03.04.2023.
u 12:00

Od otvorenja 30. listopada 2020. godine Vukovarski vodotoranj posjetilo je 210.128 posjetitelja, od čega u prošloj godini je zabilježeno 111.133 posjetitelja

Od kako je otvoren za posjetitelje Vukovarski vodotoranj izaziva veliki interes građana iz svih dijelova Hrvatske, kao i inozemstva, ali i osvaja prestižne nagrade. Posljednja od njih je međunarodna kulturno turistička nagrada „Plautilla“, Plaketa sa zlatnim znakom za najbolji projekt obnove i valorizacije kulturno povijesne baštine u kategoriji Povijesni grad/lokalitet/ustanova. -Na prijedlog Turističke zajednice grada Vukovara, u sklopu 9. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova nagradu je dodijelila Turistička zajednica grada Solina, hotel President Solin i Grad Solin – navode iz Grada Vukovara.

Od otvorenja 30. listopada 2020. godine Vukovarski vodotoranj posjetilo je 210.128 posjetitelja, od čega u prošloj godini je zabilježeno 111.133 posjetitelja. Tijekom godine vodotoranj je bio mjesto brojnih manifestacija dok je sadržaj koji nudi svojim posjetiteljima iz godine u godinu sve bogatiji. -Vukovarski vodotoranj koji danas stoji uz bok najvećim svjetskim tornjevima daje izuzetno veliki doprinos Vukovaru, njegovom razvoju, atraktivnosti i turizmu, a ova nagrada je još jedan izvrstan pokazatelj kako je njegova obnova bila ispravna odluka – ističu iz Grada Vukovara.  

VIDEO: HZZO čisti evidenciju od 'fiktivnih' osiguranika: Moguće da oko 300.000 ljudi ostane bez osiguranja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije