Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop rastu cijenu goriva

Čeka nas prometni kolaps? Pozivaju se vozači da ugase aute na sat vremena

Zagreb: Kolaps na gradskim prometnicama zbog prosvjeda za smanjenje cijena goriva
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/8
18.06.2018.
u 06:53

Ovaj put očekujemo barem 10.000 vozila koja će se ugasiti na hrvatskim prometnicama, poručuju iz inicijative uoči akcije koja će se održati u srijedu.

Građanska inicijativa Stop rastu cijenu goriva najavila je novu prosvjednu akciju - gašenje motora u srijedu, ovaj put od 15.30 do 16.30 sati, u cijeloj Hrvatskoj, s ciljem spuštanja cijene goriva ispod 9 kn i snižavanja trošarine.

Prva takva akcija održana je u petak u 17 sati, kada su mnogi vozači u gradovima diljem Hrvatske ugasili automobile na 10 minuta.

"Prema policijskom izvješću 2.572 vozila sudjelovala su u blokadama Hrvatskih prometnica u petak, a ovaj put očekujemo barem 10.000 vozila koja će se ugasiti na hrvatskim prometnicama. Iako nam mnogi prigovaraju da je generalna proba bila loša, dobili smo poziv iz Ministarstva financija i rečeno nam je da su spremni za razgovor", poručili su iz inicijative.

Zagreb: Kolaps na gradskim prometnicama zbog prosvjeda za smanjenje cijena goriva
1/30

- Slušam iz dana u dan pojedince kako se boje za svoje radno mjesto i za tu crkavicu koja iz mjeseca u mjesec vrijedi sve manje. Nikoga od njih ne zanima već godinama što će biti sutra, a kada sutra zakuca na vrata svojoj djeci govore da spas potraže van Hrvatske. To ja zovem – neodgovornost! - poručio je Damir – Kristijan Rogina ispred koordinatora ove inicijative.

Ključne riječi

Komentara 17

KO
koraknaprijed
09:24 18.06.2018.

Volio bi vidjeti junaka koji bi mene zaustavio na državnoj cesti!

ST
stefj
07:30 18.06.2018.

Kako je lako Linić nabio poreze, trošarine i parafiskalne namete, a kako se sada država toga teško ili nikako ne odriče. Kupovinom auta kupite još jedan ili više za uhljebe, kupovinom litre goriva još dvije za državu... Daleko smo mi od one 2008. godine kada smo imali najviši BDP, svi su nas od onda pretekli i rastu kud i kamo brže od nas. Tada je proračun bio 115 milijardi s uključenim investicijama, a danas je 130 milijardi samo za plaće i kredite. Javni dug bio je 130 milijardi, a danas je 300. Ukupan broj zaposlenih bio je za 100.000 veći, a broj uhljeba za nekoliko desetaka tisuća manji. Industrijska proizvodnja i izvoz puno veći, a porezi i nameti manji... No onda su došli Kosor i ona katastrofa Milanović i tu smo gdje smo: zemlja na dnu EU-a s najvišim porezima bez ikakve perspektive... Ne vidim što tu zaustavljanje auta može pomoći, naročito ako znamo da je npr. u Zagrebu veća gužva nego prije radi novih pametnih semafora, koji eto niti nakon godinu dana nisu ništa pametniji. Zaustavljeni auti neće se niti primijetiti... Osnovnu grešku napravila je država štiteći INA-u i umjesto da liberalizira tržište goriva, sada imamo tržište gdje 3 najveće kompanije drže preko 90%. Austrija ima veće trošarine i niže cijene goriva i to samo zato jer imaju tržište, gdje 3 najveće kompanije imaju ispod 30%...

CE
cenzura
10:15 18.06.2018.

Pokušavam zamisliti situaciju da roditelj koji vozi svoje bolesno dijete na hitnu naiđe na blokiranu cestu i pritom je naoružan!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije