Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda za offside

Nogometaši koji su namještali mečeve moraju vratiti 1,2 mil. kn

HNL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
15.01.2014.
u 14:00

Vrhovni je sud u cijelosti potvrdio presudu koju je u prosincu 2011. donijelo vijeće sutkinje Gordane Mihele Grahovac

Vrhovni sud u cijelosti je potvrdio nepravomoćnu presudu u aferi Offside koju je u prosincu 2011. izreklo vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Gordane Mihele Grahovac. Time je i pravomoćno okončana jedna od najvećih afera u našem nogometu, a svi koji godinama govore da su nam nogomet i sve ono što ga prati – počevši od prečestog mijenjanja pravila natjecanja u Prvoj HNL preko neplaćanja igrača do huliganizma – ništa drugo doli jedna obična blatna močvara, ovom su sudskom odlukom dobili za pravo.

Vijeće sutkinje Grahovac osudilo je, a to je sada potvrdio i Vrhovni sud, ukupno 15 nogometaša Varteksa, Međimurja i Croatia Sesveta na uvjetne i zatvorske kazne. Usto po presudi vijeća sutkinje Grahovac optuženi nogometaši morali su po pravomoćnosti presude vratiti ukupno 1,2 milijuna kuna nelegalno zarađenih na klađenju i namještanju utakmica u kojima su igrali. I taj je dio presude potvrdio Vrhovni sud, a optuženi nogometaši, ovisno o visini protupravno stečene imovinske koristi koja im se stavljala na teret, moraju vratiti između 6000 i 28.500 eura. Inače, što se tiče konkretnih presuda, odluka Vrhovnog suda znači da je Neven Vuljanko osuđen na šest mjeseci zatvora, na po sedam mjeseci zatvora osuđeni su Miljenko Mumlek, Andrija Balajić i Nikola Melnjak, a na osam mjeseci Dario Šušak i Saša Mus. Po devet mjeseci zatvora dobili su Ivan Banović, Jasmin Agić, Ante Pokrajčić, Miljenko Bošnjak i Tomislav Zubak, dok su na po deset mjeseci osuđeni Mario Čižmek i Goran Jerković. Uvjetno su pak osuđeni Marko Guja i Zoran Ivančić.

>> Nogometaš od 250.000 € postao član bande i nasilni lopov

Komentara 1

NO
nono
17:21 15.01.2014.

Treba im samo omogućiti da odgule zajedno i sljedeće osvajaju Kutiju šibica i Kup 4 birtije (split) sa gol razlikom koja ne stane na ovaj list papira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije