Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brutalno

Nogom od stolice srednjoškolci silovali vršnjaka u Karlovcu

nasilje
VL FOTO
06.12.2011.
u 20:00

Samo incident! Istina je da se u našoj školi dogodio vrlo neugodan i nezgodan incident, rekao je ravnatelj

Prestrašan slučaj nasilja dogodio se prije nekoliko dana u jednoj karlovačkoj srednjoj školi.

Nastavnici šokirani

Po riječima jednog od učenika škole, jedno su jutro trojica dječaka u prijepodnevnim satima u razredu silovala školskog kolegu nogom od stolice.

– Bilo je prestrašno, čitava škola bruji o tome i nitko ne može vjerovati da se tako nešto dogodilo među nama. Trojica dečkiju s Banije, koji su i inače zadirkivali i maltretirali dečke u svom i drugim razredima, kolegu su zatvorili u učionicu, doslovno mu skinuli hlače i silovali ga nogom od stolice - ispričao je dječak. Sve se, navodno, dogodilo jako brzo, jer su i učenici, kada su shvatili što se događa, odmah alarmirali nastavnike škole i ravnatelja koji su odmah došli u razred i spriječili možda i veću tragediju.

– Istina je da se u našoj školi dogodio vrlo neugodan i nezgodan incident. Škola je odmah reagirala, u roku od petnaestak minuta po dojavi da se nešto događa, i poduzeli smo sve potrebne mjere. Obavijestili smo policiju i Centar za socijalnu skrb - kazao nam je ravnatelj karlovačke škole koji za sada, dok traje istraga, nije htio govoriti o detaljima čitavog slučaja niti je rekao o čemu se točno radilo. Naime, nastavnici škole, učenici i roditelji šokirani su ovim groznim slučajem, jer se nešto slično nikada u školskim klupama nije dogodilo niti je itko, unatoč činjenici da su učenici počinitelji bili skloni tome da zafrkavaju kolege i smišljaju nepodopštine, mogao predvidjeti da bi se nešto tako strašno moglo i dogoditi.

Policija sve provjerava

Stvar je tim gora što je silovani dječak, inače iz okolice grada, zapravo, kako neslužbeno doznajemo, kao i počinitelji učenik drugog razreda škole i navodno su svi iz istog razreda. Trojac ga je i do sada, priča nam sugovornik, imao na piku, ali su maltretirali i druge učenike u školi.

– Posebno na satu tjelesnog odgoja. Znalo se dogoditi da su baš ti dečki , dok nastavnik ne gleda, znali nekoga zavezati za neku spravu ili smisliti neku smicalicu. Sve je to bilo grozno, ali nitko nije mislio da bi mogli napraviti ovakvu strahotu - kazao nam je dječak.

Iako ravnatelj škole o tome nije želio govoriti, trojac je, navodno udaljen iz škole do kraja školske godine, jer ih se službeno ne smije po zakonu izbaciti iz škole. Imat će pravo na kraju školske godine polagati predmete.

– Istina je da je karlovačka policija zaprimila dojavu jedne karlovačke srednje škole o slučaju nasilničkog ponašanja među učenicima temeljem koje smo započeli s provođenjem izvida u cilju utvrđivanja eventualnog postojanja elemenata prekršaja ili kaznenog djela - kazala je Tamara Grčić, glasnogovornica PU Karlovačke

Nažalost, Karlovac je i prije 15-ak godina postao poznat po sličnog slučaju silovanja u Učeničkom domu. Tada je drškom metle silovan učenik iz Ogulina koji je pohađao istu srednju školu u Karlovcu, ali koji je, nažalost, preminuo od posljedica navodne inicijacije pridošlica u dom. Za taj su slučaj bili odgovorni učenici iz Slavonije koji su, također, živjeli u domu.

Komentara 119

IC
ice12
22:41 06.12.2011.

hdz

ZE
zendraf
03:24 07.12.2011.

Nogom u guzicu, stara narodna!

GU
Gustavo
21:29 06.12.2011.

Pa nije normalno, ova trojica vjerojatno nisu iz normalnih familija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije