Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT- NOĆ MUZEJA

Noć muzeja u Splitu - pogodak u sridu!

noć muzeja, split
Leonard Ničević
29.01.2010.
u 21:46

Pogledaj gužvu. Prava ludnica. Ovo treba bit svaki mjesec! Komentari su mnogih Splićana koji su oduševljeno “prigrlili” manifestaciju Noć muzeja.

Pogledaj gužvu. Prava ludnica. Ovo treba bit svaki mjesec! Komentari su Splićana koji su oduševljeno “prigrlili” manifestaciju Noć muzeja. Tisuće i tisuće stanovnika grada podno Marjana, djeca i školarci doslovce su se stiskali u Muzeju grada, Staroj gradskoj vijećnici, Galeriji umjetnina, Galeriji Meštrović...

U Muzeju grada projeciran je dokumentarac “Meštar Ivo Lipanović - neobični drvodjelac”, serija o obrtima u Splitu koja je pobudila neviđeno zanimanje. Tvrtka “Nadalina” priredila je “Čokoladno iznenađenje” darivajući posjetitelje čokoladnim bombonima, a KUD Filip Dević izveo je stare splitske plesove.

U Hrvatskom pomorskom muzeju razgledavala se izložba “Od bracere do tankera” kojom je predstavljena splitska brodogradnja u 19. i 20. stoljeću, a u Prirodoslovnom muzeju izložba “Kukci u kulturi”.

Stara gradska vijećnica na Pjaci ponudila je izložbu “30 godina Splita na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine uz glazbeni program ženskog kvarteta “Fascination” i banda “Face to face”.

Prvi put u manifestaciju “Noć muzeja” uključio se Arheološki muzej u kojem je predstavljen Multimedijalni DVD Salone. Dogradonačelnica Anđelka Visković u Galeriji umjetnina otvorila je izložbu dječjih radova.

U Galeriji Fotokluba Split otvorena je tradicionalna Klubska izložba. Na natječaj je ove godine pristiglo čak 505 fotografija 75 autora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije