Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TODORIĆ U REMETINCU

Nobilo o slučaju Agrokor: Sudski spor će trajati najmanje 20 godina

Ivica Todorić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL, Večernji list
1/7
Autori: Hina, Vecernji list
08.11.2018.
u 08:07

Nobilo tvrdnju temelji na iskustvu bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i aferi Spice

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u srijedu navečer, nešto prije 22 sata, dovezen je do istražnog zatvora u Remetincu koji mu je određen u istrazi pokrenutoj zbog sumnji u izvlačenje više od milijarde kuna iz njegove bivše tvrtke.

Nakon noći iza rešetaka Todorića očekuje ispitivanje u tužiteljstvu gdje će ga suočiti s optužbama i ponuditi mu da iznese obranu.

Iako je u aferi Agrokor ukupno 15 osumnjičenih istražni zatvor bio je odobren jedino za Todorića, čija se obrana žalila na sudsku odluku o pritvoru, ali ta žalba nije ni razmatrana jer je Todorić bio u bijegu.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Anto Nobilo, odvjetnik osumnjičene Piroške Canjuge, ustvrdio je kako kao odvjetnik neće dočekati kraj postupka “jer će sudski spor u slučaju Agrokor trajati najmanje 20 godina”, pišu 24 sata.

Nobilo tvrdnju temelji na iskustvu bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i aferi Spice. Postupak je počeo 2009. godine, a prvostupanjskom presudom Polančec je oslobođen. Nobilo smatra da će Vrhovni su o predmetu odlučivati tri godine i vjerojatno 2021. godine donijeti pravomoćnu presudu. Dvanaest godina jednog sudskog postupka, a predmet Agrokor mnogo je veći i po broju osumnjičenih i po šteti koja je veća od 1,2 milijardi kuna.

Komentara 26

MA
Marko1337
10:08 08.11.2018.

Udbaš nobilo bi treboa biti u zatvoru zajedno sa Todorićem

DO
domxerex
08:29 08.11.2018.

Nije samo taj slučaj. Prošle godine su pod pritiskom EU konačno zakljkučili slučaj Kutle i "TISAK". Nisu više znali što bi s njime pa su ga u jednom slučaju oslobodili a u drugom su ga osudili taman onoliko koliko je proveo u pritvoru. I onda javno rekli da se nadaju da je EU zadovoljna. Od tih naših sudova sve je više štete nego koristi. Možda bi bilo bolje da ih ukinemo i zabranimo pravne fakultet u RH. Samo mito (kod polaganja ispita) i korupcija (kada počnu raditi).

DU
Deleted user
11:14 08.11.2018.

Kaj se pak sad taj idbaš javlja. Da je pravde sedil bi on u zatvoru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije