Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turudić o Todoriću:

'Do mene je dopro glas da je DORH odustao od ispitivanja jednog ili dva svjedoka'

Ivan Turudić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/10
07.11.2018.
u 21:20

"Danas kad stupi u istražni zatvor u Remetincu, od danas mu počinje teći rok za uručivanje žalbe protiv rješenja o određivanju istražnog zatvora koje dolazi na Županijski sud"

Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, komentirao je povratak Ivice Todorića u Hrvatsku i pravni put koji ga čeka nakon izručenja.

- U DORH-u treba biti ispitan do kraja istrage. Mislim da bi istraga trebala završiti najkasnije početkom sljedeće godine, u siječnju ili veljači, ne znam točno - rekao je Turudić za Novu TV.

Pogledajte video Vesne Todorić kako napušta zračnu luku:

- Do mene je dopro glas da je odvjetništvo odustalo od ispitivanja jednog ili dva svjedoka. Znači da su svjedoci ispitani u ovom kaznenom predmetu. Danas kad stupi u istražni zatvor u Remetincu, od danas mu počinje teći rok za uručivanje žalbe protiv rješenja o određivanju istražnog zatvora koje dolazi na Županijski sud. Može doći već sutra. Sutra je četvrtak, petak. Moglo bi se već u ovom tjednu odlučiti o produljenju ili ukidanju istražnog zatvora - rekao je Turudić.

Kad možemo očekivati da odvjetništvo proslijedi sudu optužnicu na potvrđivanje?

- Ne znam hoće li uopće biti optužnice. Ona se provodi nakon što je u istrazi prikupljeno dovoljno dokaza da bi se moglo odlučiti treba li podići optužnicu ili ne. Istraga završava početkom godine i vrlo brzo nakon toga bi se trebala donijeti državnoodvjetnička odluka hoće li se podići optužnica ili će se postupak obustaviti - rekao je također Turudić.

Pogledajte video izjave Vesne Todorić:

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar AligatorXO
AligatorXO
21:51 07.11.2018.

Kada vidiš kakvo je sudstvo u Hrvatskoj Turudić je mila majka.

Avatar Hazl113
Hazl113
22:02 07.11.2018.

Nekako mi se čini da bi svima pasalo da se Todorić popikne u Remetincu i slomi vrat.

DU
Deleted user
21:40 07.11.2018.

Gospodin Turiudić još nije načistu bili bio sudac ili se bavio politikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije