Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERKOVIĆ U REMETINCU

Nobilo: Njemačka presuda mogla bi biti ukinuta

Josip Perković
Foto: MUP
1/5
12.07.2019.
u 11:43

Smatramo da ova prilagodba kazne nije u skladu ni s domaćim ni europskim pravom i da se treba primijeniti zakon koji je vrijedio u vrijeme izvršenja dijela 1983. godine, rekao je Nobilo.

Odvjetnik bivšeg jugoslavenskog i hrvatskog obavještajca Josipa Perkovića, Anto Nobilo, posjetio je jutros svog klijenta u remetinečkom zatvoru te kazao kako očekuje rasplet tužbe koju su podnijeli Europskom sudu za ljudska prava.

Nobilo smatra da bi njemačka presuda mogla biti ukinuta i vjeruje da ima jaku argumentaciju za to. Rekao je i kako je teško reći kada bi se to moglo dogoditi, možda do kraja iduće godine. U tom slučaju Perković bi izašao iz zatvora i u Njemačkoj bi bilo organizirano ponovno suđenje.

- Smatramo da ova prilagodba kazne nije u skladu ni s domaćim ni europskim pravom i da se treba primijeniti zakon koji je vrijedio u vrijeme izvršenja dijela 1983. godine jer tako dolazimo do disproporcije. Recimo, Mirko Norac je po praktički istom zakonu osuđen na 8 godina, Perković na 30, Mustač na 40, imamo neravnopravnost građana pred sudom - poručio je Nobilo koji je podnio i tužbu hrvatskom Ustavnom sudu.

 

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Zgubider.
Zgubider.
12:08 12.07.2019.

Jel Perković kriv ili nije ne znam. Ovo je ali izigravanje povjerenja jedne partnerske države. Oni ga osude, puste da kaznu izdržava u svojoj državi, a ta država ponovi suđenje i u najgorem slučaju pusti ga na slobodu...

DU
Deleted user
12:28 12.07.2019.

Porediti Norca i Perkovića.Nobila bi trebalo protjerati iz Hrvatske.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
11:56 12.07.2019.

Naravno da bi mogla ako bi Zoka zasjeo na Pantovčak, ali ništa od toga !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije