Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB U SDP-U

Nobilo: MUP je ispolitiziran, on ne smije ići protiv DORH-a

Anto Nobilo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
Autor
Ivanka Toma
10.06.2014.
u 08:40

Nobilo tvrdi da policija nije smjela proturječiti DORH-u

Politički sukob u SDP-u prešao je stranačke okvire i preselio se na institucije represivnog sustava, pri čemu je došlo do politizacije MUP-a.

Tvrdi to odvjetnik Anto Nobilo komentirajući “rat” priopćenjima između Državnog odvjetništva i policije dan uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a. DORH je, podsjetimo, u petak priopćio da u slučaju dodjele povlaštenog kredita firmi u suvlasništvu Branka Šegona, bivšeg pomoćnika smijenjenog ministra financija Slavka Linića, nije bilo kaznenog djela.

Kredit Facta Veri

Odmah nakon DORH-a, u povodu iste stvari – kredita firmi Facta Vera – javila se policija. Demantirali su tužitelje tvrdnjom kako oni još nisu sve provjerili te da je preuranjeno reći da je Šegon, zbog kojega se premijer Zoran Milanović žestoko sukobio s Linićem, stvarno čist. Informacija o tome je li Šegon, koji je bio okidač za premijerov sukob s Linićem, kaznenopravno suspektan zasigurno je imala odjeka kod članova Glavnog odbora SDP-a koji su se trebali izjasniti o (ne)potvrđivanju Milanovićeve inicijative za izbacivanje Linića iz SDP-a.

“Nedvojbeno je da je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najotvorenije i najizravnije stao u Milanovićevu obranu, i to u emisiji Nedjeljom u dva”, rekao je Nobilo podsjećajući da je tada prvi rekao kako Linića treba isključiti iz SDP-a. Ako se na to nadoveže priopćenje policije koje se tiče biti sukoba između premijera i bivšeg ministra, nastavlja Nobilo, onda je to korištenje policije za razračunavanje u stranci.

Policija je servis

Ovakvu tvrdnju odvjetnik potkrepljuje i činjenicom da je prema našem Zakonu o kaznenom postupku Državno odvjetništvo institucija koja vodi glavnu riječ u kaznenom progonu, a da u slučaju neslaganja MUP ne bi smio ići protiv DORH-a. “Državno odvjetništvo odlučuje o tome ima li elemenata za kazneni progon, a policija je pritom servis tužiteljima”, objašnjava Nobilo smisao ZKP-a i istup u vezi sa Šegonom ističe kao primjer politizacije MUP-a.

Odvjetnik Branko Šerić je nešto blaži, ali također upozorava na činjenicu da je policija dio izvršne vlasti i da se u ovakvim slučajevima može postaviti pitanje utjecaja samog premijera.

Komentara 15

VL
   
08:57 10.06.2014.

Nobilo brani jedino komunističke zločince i teške kriminalce.........................i ako Nobilo kaže da Šegon nije kriv onda znajte da je apsolutno sigurno kriv i kriminalan od glave dopete

GO
google385
09:00 10.06.2014.

sta se ovaj javlja?radi samoreklamu jer slabo ima posla

FA
Fake
08:49 10.06.2014.

Pljuc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije