Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Njemačkom političaru za ubojstvo skijašice - novčana kazna

04.03.2009.
u 01:13

LEOBEN – Dietera Althausa, predsjednika vlade njemačke pokrajine Thüringen koji je optužen za ubojstvo iz nehaja, Okružni sud u štajerskom Irdingu jučer je kaznio s ukupno 33 tisuće eura jer se 1. siječnja zaletio u skijašicu koja je umrla od zadobivenih ozljeda. Althaus mora platiti suprugu umrle skijašice i pet tisuća eura odštete za pretrpljenu bol zbog gubitka supruge.

Konzervativni dužnosnik (CDU) naletio je na austrijskom skijalištu Riesneralm na 41-godišnju slovačku skijašicu nakon što je na križanju dviju skijaških staza, spuštajući se velikom brzinom na skijama i ne poštujući propise, prešao na susjednu stazu odakle je dolazila nesretna žena.

Žena koja nije nosila zaštitnu kacigu podlegla je zadobivenim ozljedama, a njemački dužnosnik, koji je imao kacigu, pretrpio je teške ozljede glave i mozga od kojih se još oporavlja. Althaus nije bio nazočan jučerašnjem izricanju presude jer je na rehabilitaciji. Izjavio je da se ne sjeća okolnosti nesreće, no da ne bježi od utvrđene odgovornosti.

Iako je Althaus tražio da mu se ubrzano presudi, austrijski pravosudni stručnjaci ostali su iznenađeni rekordnom i dosad u Austriji neviđenom brzinom presuđivanja njemačkom političaru. Neki austrijski mediji izvijestili su kako je riječ o „super brzom okončanju procesa“ koje „mali, običan čovjek“ može tek sanjati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije