Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moguć lockdown

Koronavirus: Njemački stručnjaci objavili tri scenarija za jesen i zimu

Koronavirus Njema?ka
Stefan Sauer/DPA
09.06.2022.
u 14:11

Predsjednik vijeća Heyo Kroemer rekao je da se ne radi o stvaranju dramatičnih slika, već o realnom razmišljanju o mjerama za pripremu. Vijeće poziva na “stvaranje čvrste pravne osnove za moguće zaštitne mjere”, uključujući “mjere smanjenja broja kontakata”.

Stručno vijeće Savezne vlade za koronavirus u Njemačkoj ne isključuje ponovno zatvaranje na jesen. U priopćenju objavljenom u srijedu u Berlinu stoji da i dalje postoji "relevantan jaz u imunitetu" zbog smanjenja zaštite od korona infekcije kod starijih ljudi, prenosi Fenix Magazin.

Predsjednik vijeća Heyo Kroemer rekao je da se ne radi o stvaranju dramatičnih slika, već o realnom razmišljanju o mjerama za pripremu. Vijeće poziva na “stvaranje čvrste pravne osnove za moguće zaštitne mjere”, uključujući “mjere smanjenja broja kontakata”.

Stručnjaci očekuju tri različita scenarija za jesen i zimu: 

-Ako situacija s koronom ostane takva kakva jest, broj neuspjeha u radu mogao bi ponovno dovesti do zahtjeva za maskom i međusobne udaljenosti u zatvorenom prostoru, kao i regionalnih ograničenja kontakta.

-U najnepovoljnijem scenariju dominantna bi postala nova varijanta virusa, što opet povećava broj teških zaraza. Mjere kao što su zahtjevi za maskom i zahtjevi za međusobnu udaljenost mogli bi se ponovno smanjiti tek oko proljeća 2023. mogli bi se ponovno smanjiti.

-U najpovoljnijem scenariju, velike zaštitne mjere ne bi bile potrebne, ali bi to moglo dovesti do većeg broja infekcija, uglavnom kod mlađe djece.

Komentara 4

ZB
Zlatan.balkanac
15:04 09.06.2022.

E da ovo je drugi resperativni test u slučaju prave pandemije. Znači još nas očekuje jedan. Jel je i na javljeno da se moraju obaviti tri reesperativna testa da se vidi lokilo su ljudi poslušni i koliko vjeruju svojim vladajućimama u slučaju prave pandemije

V0
Vlaskoulicanec3.0
18:36 09.06.2022.

Nek se gone i oni i njihovi scenariji!!! Do sada niti jedan od tih scenarija se nije ispunio, ali su ljude tlačili i porobljavali. Kaj je i bio cilj ove plandemije...

Avatar Dars
Dars
16:21 09.06.2022.

Ljudima govorim da ako na jesen počnu opet sa totalitarnim besmislenim i štetnim mjerama te prisiljavanjem na cijepljenje treba početi pružati malo žešći otpor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije