Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA IMIGRANTIMA

10 teza za integraciju; Stop burki, slušajte Bacha, čitajte Goethea

burka
Reuters/PIXSELL
05.05.2017.
u 21:54

Thomas de Maizière: Osnova za međureligijski mir u Njemačkoj jest to da je vladavina prava iznad svih religijskih pravila

Njemački demokršćanski ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière predstavio je 10 teza o tome što su temelji Njemačke i koje bi vrijednosti trebali poštovati svi koji dolaze u najmoćniju državu Europske unije ako se žele integrirati u njemačko društvo.

1. Tipično ponašanje

“Pružamo ruku kad se pozdravljamo. Mi smo otvoreno društvo koje pokazuje svoje lice. Mi nismo burka”, kaže Thomas de Maizière.

2. Odgoj i obrazovanje

“Obrazovanje i odgoj doživljavamo kao vrijednost, a ne samo kao instrument za uspjeh.”

3. Svijest o djelovanju

“Djelovanje i kvaliteta dovode do blagostanja. Svijest o djelovanju učinila je našu zemlju jakom”.

4. Povijesna ostavština

“Njemačka povijest sa svim svojim usponima i padovima pripada temeljima njemačke kulture i određuje suvremenu Njemačku”, kaže ministar De Maizière.

5. Njemačka kultura

“Bach i Goethe bili su Nijemci, a pripadaju cijelom svijetu”, piše ministar te dodaje: “Samorazumljivo je da svira glazba na političkom skupu ili školskoj proslavi”.

6. Religija

“Naša domovina određena je kršćanstvom. Osnova za međureligijski mir jest to da je vladavina prava iznad religijskih pravila.”

7. Civilna kultura

“Naše društvo temelji se na konsenzusu. Većinski princip pripada zaštiti manjina.”

8. Domoljublje

“Pravi domoljub voli svoju zemlju, a ne mrzi druge. I mi Nijemci to možemo”, piše De Maizière.

9. Dio Zapada

“Njemačka je određena zapadnim vrijednostima.”

10. Kolektivna memorija

“Nijemci imaju zajedničku kolektivnu memoriju”, zaključuje ministar Thomas de Maizière.     

 

 

Komentara 22

DU
Deleted user
23:55 05.05.2017.

Kakvi Bach i Goethe ? "Vaspitna palica" i deportacija su najbolji način za integraciju migranata u društvo.

DU
Deleted user
22:54 05.05.2017.

Neka zatvore granice, a sve ove ilegalce i raznorazne parazite neka deportiraju. To bi im bila najbolja strategija. Kakav Bach, kakvi Bakrachi... Zalosno sto je od ove (jos uvijek) okupirane Njemacke postalo, a ovaj ministar je kreten.

DU
Deleted user
04:07 06.05.2017.

Genetika determinira većinu karakteristika pojedinaca. Arapi ne mogu preko noći postati Europljani. Jedino što će se dogoditi u najboljem mogućem scenariju je miješanje rasa i zagađivanje europske genetike sa divljom genetikom kao što smo imali ovdje na Balkanu. Ako sjevernaa Europa želi postati novi jug, slobodno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije