Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika racijič

Njemačka policija pretraživala stanove ekstremista i upadala u džamije

racija
Foto: Reuters/PIXSELL
24.09.2014.
u 08:10

Više do 400 njemačkih građana otputovalo je u Siriju da bi se pridružilo Islamskoj državi koju je Berlin ovoga mjeseca stavio izvan zakona proglasivši IS-ovu propagandu, simbole i aktivnosti protuzakonitim

Njemačka policija provela je veliku raciju u sklopu koje je upala u stanove radikalnih islamista, pretražila džamije i islamske centre diljem zemlje, javlja Reuters.

Racija je provedena kao dio potrage za pripadnicima ultrakonzervativnog salafitskog pokreta za koje se vjeruje kako su planirali napad, no nije došlo do uhićenja.

 – Nećemo samo mirno gledati kako teroristi odreda smrti Islamske Države u Siriji i Iraku dobivaju pomoć iz Njemačke – rekao je novinarima Joachim Hermann, ministar unutarnjih poslova Bavarske.

Više do 400 njemačkih građana otputovalo je u Siriju da bi se pridružilo Islamskoj Državi koju je Berlin ovoga mjeseca stavio izvan zakona proglasivši IS-ovu propagandu, simbole i aktivnosti protuzakonitim.

U racijama u utorak policija je zaplijenila računala, diskove i elektroničke podatke iz jednog stana u Fürthu i tri stana u Nürnbergu u Bavarskoj gdje je isto tako izvršila raciju u džamiji i islamskom centru. Policija je isto tako pretražila stan u Bonnu i dva stana u Weyheu na sjeveru Njemačke.

>> Zapad želi uništiti ISIL, Kurdi žele državu, a Turska čeka ponudu

>> I Hrvatska u koaliciji SAD-a u borbi protiv Islamske države

Ključne riječi

Komentara 5

MR
Mr. Right
08:26 24.09.2014.

Vrlo dobar primjer, ovo treba da urade i mnoge druge drzave

GU
gummybear
08:34 24.09.2014.

Onaj tko ode u takvu borbu zabrana povratka i protjerivanje obitelji iz države.

Avatar intimus500
intimus500
08:58 24.09.2014.

napokon ... bravo i nadam se da će i druge zemlje slijediti vaš primjer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije