Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA OD VIRUSA

Njemačka planira uvesti posebne FFP2 maske za djecu, no svi se pitaju zašto sada

WHO proglasio pandemiju koronavirusa
Josip Regovic/PIXSELL
21.06.2021.
u 13:16

Moramo razviti standarde za maske za zaštitu od infekcija, posebno za djecu – rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva

Savezno ministarstvo zdravstva u Njemačkoj planira uvesti posebne FFP2 maske za djecu, odnosno maske prilagođene dječjem licu. To je za Njemačku medijsku grupu Funke potvrdio glasnogovornik ministarstva zdravstva, piše Fenix-magazin.

– Moramo razviti standarde za maske za zaštitu od infekcija, posebno za djecu – rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva.

Ministarstvo i Savezni zavod za lijekove i medicinske proizvode (BfArM) trenutačno rade na tome. U dogovoru s Ministarstvom zdravstva, BfArM je pokrenuo standardizaciju maske za zaštitu od infekcija na Njemačkom institutu za standardizaciju, koja bi također trebala uzeti u obzir zaštitne maske prilagođene licu djeteta.

Ova odluka naišla je na kritike.

- Loše je da nakon 16 mjeseci od početka pandemije koronavirusa još uvijek nema posebnih FFP2 maski za djecu na tržištu. Loše je što u ovom području nema dovoljno istraživanja - rekla je političarka Tabea Rößner.

Komentara 6

DU
Deleted user
15:55 21.06.2021.

Na žalost tragikomična farsa još traje do kuda ide ljudsko strpljenje dali če njemačka opet biti na krivoj strani kao prvi i drugi svijetski rat upravo zbog svoje doktrine ispadaju naivci

TO
tomzag
14:15 21.06.2021.

Ovom ludilu i teroru mora doći kraj.

DU
Deleted user
12:28 22.06.2021.

Teorije zavjere.Još tako mislite?Imaju samo jedan cilj.Uništiti imunitet kod djece da bi ih mogli "liječiti"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije