Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVLJAJU MEDIJI

Njemačka planira pooštrenje mjera, razmišlja se i o uvođenju obveznog cijepljenja

Measures to curb the increasing coronavirus infections in Germany
Foto: ANNEGRET HILSE
1/3
02.12.2021.
u 13:14

Otvorena su još pitanja lokalnih zatvaranja klubova i diskoteka u trenutku kada sedmodnevna incidencija premaši vrijednost od 350

Savezne i vlasti njemačkih saveznih pokrajina planiraju pooštrenje mjera za necijepljene kojima bi se drastično ograničili kontakti i pristup trgovinama te kulturnim i sportskim natjecanjima, a priprema se i uvođenje opće obveze cijepljenja protiv koronavirusa, javljaju njemački mediji u četvrtak.

Pristup trgovinama na saveznoj razini bi trebao biti ograničen samo za one koji su cijepljeni ili preboljeli koronavirus, a isto vrijedi i za kulturne i sportske manifestacije, stoji u odlukama saveznih i pokrajinskih vlasti kako prenose njemačke novinske agencije.

Ta se ograničenja ne odnose na trgovine za dnevne potrebe poput samoposluživanja, drogerija ili ljekarni.

Broj posjetitelja na masovnim manifestacijama bi trebao biti ograničen na 30 posto kapaciteta prostora, ali ne bi smio premašivati brojku od 15.000.

Kod necijepljenih bi trebali biti ograničeni i kontakti u privatnom okruženju. Tako bi se članovi jedne obitelji smjeli sastajati s najviše dva člana nekog drugog kućanstva ako se radi o osobama koje nisu cijepljene ili preboljele koronavirus. 

Sa sastanka predstavnika saveznih i pokrajinskih vlasti, na kojem sudjeluje i aktualna kancelarka Angela Merkel kao i njezin vjerojatni nasljednik Olaf Scholz, u javnost su procurile i informacije o zakonskoj pripremi za uvođenje opće obveze cijepljenja protiv koronavirusa koji bi trebao uslijediti u veljači.

Otvorena su još pitanja lokalnih zatvaranja klubova i diskoteka u trenutku kada sedmodnevna incidencija premaši vrijednost od 350.

U nacrtu odluka saveznih i pokrajinskih vlasti stoji i cilj provođenja 30 milijuna cijepljenja, u što su uključena prva, druga kao i tzv. booster cijepljenja do Božića.

Državni epidemiološki institut Robert Koch u četvrtak je izvijestio o 73.209 novozaraženih koronavirusom.

>> VIDEO Izraelski znanstvenici: Cijepljeni s obje doze ili boosterom u zadnjih pola godine zaštićeni su od omikrona

Komentara 1

CE
celovic
13:29 02.12.2021.

To su imali prosle godine, a kao rezultat su dobili eksploziju bolesnih i umrlih od posljedica cijepljenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije