Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka iz berlina

'Njemačka neće postavljati prepreke Hrvatskoj'

Sabor I. izborne jedinice HDZ-a (1)
Marko Prpić/PIXSELL
24.10.2012.
u 15:29

Bundestag će okončati proces ratifikacije nakon proljetnog izvješća o monitoringu za koje su uvjereni da će biti pozitivno

Njemačka neće postavljati prepreke Hrvatskoj na putu prema EU,  poruka je koju je odaslao Odbor za pitanja Europske unije Bundestaga. U Berlinu su se, naime, s predstavnicima Bundestaga sastali Gordan Jandroković, Gvozden Flego i Tonino Picula iz Odbora za europske integracije. 

Iz Bundestaga su poručili da su postavljena jasna očekivanja od idućeg izvješća o monitoringu čija se objava očekuje na proljeće sljedeće godine.

– Hrvatska treba ispuniti svih deset žurnih mjera navedenih u sveobuhvatnom izvješću kako bi se pristupanje Europskoj uniji nastavilo prema planu. Uz ispunjavanje konkretnih mjera, Hrvatska je pozvana i na nastavak širih reformi, u čemu uživa punu podršku Njemačke – priopćili su dodajući da će Bundestag okončati proces ratifikacije nakon proljetnog izvješća o monitoringu. 

Uvjereni su da će izvješće biti pozitivno ako RH nastavi dogovorene reforme. 

Komentara 9

MR
mrkiandjeo
15:47 24.10.2012.

danke deutschland....

PO
podravec
15:50 24.10.2012.

Više se čovijek niti u Njemce ne može pouzdati!

Avatar pupoljak
pupoljak
15:39 24.10.2012.

To će biti zasluge Jandrokovića :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije